Location Image

гр. София, ул. "Тунджа" № 3

Time Image

10:00 - 19:00

Адвокат Лазар Белев Бракоразводен адвокат Разделяне на имущество при развод

Разделяне на имущество при развод

разделяне на имуществото при разводПрекратяването на брака като правило води до това, че съпрузите следва да кристъпят към разделяне на придобитото по време на брачната връзка имущество при техния развод, но за съжаление далеч не всички двойки могат да го направят мирно, културно и по взаимно съгласие.

И ако разделяне на имущество при развод не може да бъде постигнато по цивилизован начин, то веднага, без да се губи време следва да се потърсят услугите на добър бракоразводен адвокат. Практиката показва, че колкото по-рано стартирате процедурата по разделяне на имуществото при развод, толкова по-големи са шансовете да получите възможно най-справедлива и удовлетворяваща Ви част от него.

Със забавянето във времето става все по-трудно да се намерят свидетели, да се снабдите с квитанции и гаранционни карти, а също така и да се намерят юридически документи доказващи един или друг факт относно собствеността върху дадено движимо или недвижимо имущество и съответно приноса в придобиването му от страна на съпрузите.

Ако Ви предстои сложен развод с разделяне на имущество на съпрузите на значителна стойност не се колебайте и се свържете с адвокат Лазар Белев на тел. 0876 217 476, за определяне на дата и час за консултация по Вашия проблем. Доверете се на професионализма и опита!

Незапознатите с тънкостите на процеса свързан с разделяне на имущество при развод не знаят, че подобна делба предполага оценка на недвижимите имоти и движимите вещи. И докато жилището например няма да е загубило от пазарната си стойност, то с времето уредите, обзавеждането и лекия автомобил губят значителна част от стойността си, а следователно и претендиращият дали част, дали парично обезщетение ще получи по-малко пари за дяла си.

Също така е желателно съпрузите да не се бавят с делбата първо заради течащите срокове за давност, второ заради риска от погиване, изгубване, недобросъвестно разпореждане с нея и трето, за да изчистят имуществените си отношения, които задължително водят до конфликти дори и след като развода отдавна е станал факт.

Ако разполагате със значително като размер имущество първото и най-важно нещо, което следва да направите е да се обърнете към добър бракоразводен адвокат. И веднага идва въпросът „ЗАЩО?“. Ами най-общо защото ако не го направите в началото е много възможно крайния резултат от имуществените спорове при развода съвсем да не ви хареса.

Мръсните номера в правото съществуват откакто го има, а при наличие на пари и междуличностен негативизъм често адвокатът от помирител се превръща в грозно оръжие, което усложнява максимално живота на половинката. Номера като продажба на общо имущество след стартиране на делото за развод на нищожни цени на подставени лица, продажби на дружествени дялове и т.н., които накрая оставят половинката без значителна част от това, на което е разчитала.

И именно навременната консултация със специализиран бракоразводен адвокат и предприемането от него на действия ограничаващи разпореждането и запазващи имуществото могат да гарантират във възможно най-пълен обем защитата на правата на клиента.

Прекратяването на брака и свързаното с него разделяне на имущество при развод във всеки конкретен случай има нюанси, които изключват шаблонен подход и универсалност. Най-общо колкото двойки – толкова вариации на отношения, и междуличностни и имуществени.

За това и логичната мисъл диктува преди да се пристъпи към подобно уреждане на отношенията още в началото да се оценят всички рискове, които могат да възникнат в процеса на уреждане на комплекса от отношения възникнали при брака.

И никой не би могъл да Ви даде по-добър вариант за действие, който да ви спести и нервно напрежение, а често и финансови средства от специалистът по бракоразводни дела, който ежедневно се изправя пред подобни проблеми и намира най-доброто решение често и за двете страни.

С помощта на адвокат се избягват напълно или в значителна степен се минимизират опитите на някоя от страните излишно да бави процедурите, защото има някакви задни мисли.

Естествено всяка от страните преследва свои интереси и както мъжът, така и жената използват както позволените от закона начини и средства, така и такива, които макар и законни в умелите ръце на бракоразводния адвокат водят до създаване на трудно преодолими и бавещи изключително много процеса пречки.

За да си гарантирате, че вашите интереси, свързани с разделяне на имуществото при развод ще бъдат запазени в максимална степен, за да излезете от наглед безизходна ситуация при вече стартирано дело за прекратяване на брака или ако се нуждаете от правна консултация по целия спектър от брачни казуси можете да се свържете с адвокат Лазар Белев на тел. 0876 217 476 или на електронната поща: lazarbelev@gmail.com.

5/5 - (5 votes)

Оставете коментар или въпрос под статията