РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ

Процедурата развод по взаимно съгласие е най-предпочитаният от българите вариант за прекратяване на брака и всеки добър бракоразводен адвокат на първо място следва да положи усилия, въпреки обтегнатите отношения между съпрузите, да се стигне именно до доброволно уреждане на отношенията между тях при развода.

Какви са предимствата на един развод по взаимно съгласие?

На първо място това е скоростта, с която се развива процедурата – в рамките на месец – два след входиране на документите. Едва ли нормален и трезво мислещ човек би желал да прекара повече от необходимото време в емоционалния ад на един бракоразводен процес и колкото по-бързо се приключи, толкова по-бързо страните се успокояват и продължават живота си. А както показват срещите ми с мои клиенти определено има живот и след развода и той не е някакъв окончателен край, а по-скоро възможност за ново начало.

На второ място е това, че страните сами решават, какво ще се случи с живота и отношенията между тях и техните деца. Бихте ли искали съдбата на семейството, отношенията в него, имуществените и други финансови въпроси да бъдат решени от съдия, който не Ви познава, не му пука за Вас, а просто сляпо ще приложи закона, защото за него сте поредната досадна папка, една от стотиците, които го очакват? При един развод по взаимно съгласие именно майката и бащата решават всички важни въпроси за бъдещето, личното и на техните деца, а не делегират тази отговорност на съда. Това е поведението на възрастни, зрели и осъзнати индивиди, които не желаят друг да решава вместо тях.

За записване на дата и час за консултация относно Вашия развод по взаимно съгласие се обадете на тел. 0876 217 476 или пишете на електронната ми поща: lazarbelev@gmail.com

На трето място е особено актуалния финансов въпрос – разводът по взаимно съгласие възможно най-евтиния вариант за разтрогване на брак. В случай, че егото и нерационалната и грозна страна на човешката личност вземат връх и се стигне до развод по исков ред, финансовите разходи значително нарастват. В повечето случаи резултатът е същия, който е бил предложен първоначално на страните, но те не са се съгласили, надявайки се на повече, само че с цената на много време, пари, изхабени нерви и съсипани междуличностни отношения. И повярвайте ми знам много добре какво говоря и какви са резултатите предвид огромния си опит като бракоразводен адвокат.

Четвъртото по ред, но не и по важност предимство на процедурата развод по взаимно съгласи е, че позволява да бъдат запазени отношенията между бившите съпрузи, което е в най-висш интерес на тяхното дете. На страните се спестява ваденето на неудобни и неприлични факти от животът им, които пък водят от своя страна до озлобление и вкарването на детето в конфликта между възрастните – било то съзнателно или несъзнателно. И като резултат имаме дете растящо с изкривени представи за отношенията между майка и баща и което в последствие повтаря грешките на родителите в своите връзки. И повтаряйки ги съответно неминуемо стига до същата неприятна житейска ситуация. В тази връзка кой родител, който твърди, че се интересува от детето си, че поставя на първо място интересите му и твърди, че му желае доброто би го обременил по този начин? Отговорът е много лесен – родител, който не разбира отговорността си като такъв, човек поставящ егото си и желанието да се наложи или отмъсти на първо място, човек, който не може да превъзмогне себе си в името на най-скъпото си – своето дете.

Защо да се обърнете към специализиран бракоразводен адвокат за Вашия развод по взаимно съгласие?

На първо място и най-интелигентните и разбиращи се двойки имат разногласия по някой от задължителните въпроси, които следва да се обсъдят при развода. А специализираният бракоразводен адвокат предвид опита си може да им предложи вариант, който в най-пълна степен да удовлетвори страните и да уеднакви позициите. Една от най-големите грешки при подобен сложен и отговорен въпрос като бъдещето и отношенията в разделящото се семейство е да се потърси адвокат с обща компетентност. Това е същото като да се нуждаете от сърдечна операция и да се доверите за подобно нещо на Вашия общопрактикуващ лекар, който има обща представа как се прави такава.

На второ място при развод по взаимно съгласия има редица тънкости, които ако не бъдат отчетени залагат възможност за бъдещи конфликти – било по повод имущество, било по повод отношения с децата. Ползвайки услугите на специализиран бракоразводен адвокат тези възможности биват изключвани още в процеса на съставяне на споразумението. Често срещана грешка например при съставянето на пример е пропускането да се упомене съотношението на съсобственост при неподеляне на имуществото в производството по развод, което е абсолютна предпоставка за бъдещи съдебни процеси между същите страни.

На трето място използването на специализиран бракоразводен адвокат за Вашия развод по взаимно съгласие ще позволи процесът по прекратяване на брака да премине с минимални сътресения за страните. Добрият специалист освен с правната страна на конфликта ще се ангажира и с чисто човешкия аспект на развода и с опита си ще спомогне за туширане на неминуемо присъстващото в този процес напрежение.

Предстои Ви развод по взаимно съгласие и желаете с тази неприятна процедура да бъде ангажиран адвокат с огромен опит в делата за развод, който може да Ви даде освен правен и чисто житейски съвет как да преминете най-безболезнено и бързо през този тежък житейски момент? Тогава се не се колебайте и се свържете с адвокат Лазар Белев на тел. 0876 217 476 за насрочване на среща по Вашия проблем.

РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ
5 (100%) 7 vote

Comments are closed.

%d блогъра харесват това: