Развод по взаимно съгласие – време?

развод по взаимно съгласие - времеЕдин от най-често задаваните въпроси на бракоразводният адвокат е „Колко време би продължил един развод по взаимно съгласие?”. И обикновено отговорът, който клиентите получават е, че за съжаление е невъзможно предварително да се знае за всеки отделен случай. Тук ще направя малко отклонение, и ще вметна, че друг често задаван въпрос е „Може ли да се разведа за седмица или 10 дни?” Тук отговорът на честният и отговорен към клиентите си бракоразводен адвокат е „Това в България понастоящем е абсолютно невъзможно.”. Ако някой адвокат Ви каже обратното значи най-откровено ви лъже в името на заветният хонорар.

Като юрист и като човек напълно разбирам желанието на хората по възможно най-бързият начин да завършат бракоразводното дело, и за това винаги съветвам клиентите си да търсят услугите на добър адвокат в областта на разводите, с чиято помощ да направят раздялата максимално бърза и безпроблемна.

Нуждаете ли се от добър бракоразводен адвокат, който да прекрати Вашия брак в максимално кратък срок, с минимално емоционално и финансово напрежение за съпрузите? Тогава са обадете на адвокат Лазар Белев на тел. 0876 217 476 за насрочване на дата и час за консултация за стартиране на Вашия развод по взаимно съгласие.

Защо в България е невъзможно да получим развод по взаимно съгласие за една седмица?

Причините са чисто технологични и имат своите корени в принципите на нашето съдопроизводство. Съдиите не заседават всеки ден, на тях им е необходимо време, за да изготвят решенията си по вече приключените дела, а и не са роботи и имат определен капацитет за брой разглеждане на дела. Ако съпрузите са се споразумели за развод по взаимно съгласие, при абсолютно коректно изготвени документи насрочването на съдебното заседание ще бъде за дата не по-рано от един месец от датата за входиране на документите. И това е идеалният вариант.

Обикновено датата за разглеждане на делото в открито заседание е в рамките на 45-60 дни от подаване на документите. Но дори разводът по взаимно съгласие не е застрахован от различни усложнения в резултат или на неуточнени въпроси, на впоследствие възникнали конфликти или на особено виждане на съдиите в брачните колегии.  

Ако обаче приемем, че всичко е наред след съдебното заседание, на което съпрузите потвърдят, че желанието им да се разведат по взаимно съгласие е непоколебимо съдебното решение излиза обикновено в срок до 1 месец.

Така при най-оптимистично развитие на процеса времето, което ще отнеме един развод по взаимно съгласие е около 2 месеца, като може да стигне и до 4, макар, че това в последно време се случва рядко, дори в големите градове като София.

развод по взаимно съгласие - времеВ случай, че желаете вашият развод по взаимно съгласие да се случи за максимално кратко време, в реалистичните срокове за приключване на един бракоразводен процес се свържете с адвокат Лазар Белев на тел. 0876 217 476 или на електронната ми поща: lazarbelev@gmail.com за уговаряне на среща за консултация по конкретния Ваш проблем свързан с разтрогването на брака. С практиката ми като бракоразводен адвокат по дела свързани с развод по взаимно съгласие можете да се запознаете в раздел “ДЕЛА РЕШЕНИ В ПОЛЗА НА КЛИЕНТИТЕ”