Location Image

гр. София, ул. "Тунджа" № 3

Time Image

10:00 - 19:00

Адвокат Лазар Белев Бракоразводен адвокат Развод по взаимно съгласие – време?

Развод по взаимно съгласие – време?

развод по взаимно съгласие - времеЕдин от най-често задаваните въпроси на бракоразводният адвокат е „Колко време би продължил един развод по взаимно съгласие?”. И обикновено отговорът, който клиентите получават е, че за съжаление е невъзможно предварително да се знае за всеки отделен случай. Тук ще направя малко отклонение, и ще вметна, че друг често задаван въпрос е „Може ли да се разведа за седмица или 10 дни?” Тук отговорът на честният и отговорен към клиентите си бракоразводен адвокат е „Това в България понастоящем е абсолютно невъзможно.”. Ако някой адвокат Ви каже обратното значи най-откровено ви лъже в името на заветният хонорар.

Като юрист и като човек напълно разбирам желанието на хората по възможно най-бързият начин да завършат бракоразводното дело, и за това винаги съветвам клиентите си да търсят услугите на добър адвокат в областта на разводите, с чиято помощ да направят раздялата максимално бърза и безпроблемна.

Нуждаете ли се от добър бракоразводен адвокат, който да прекрати Вашия брак в максимално кратък срок, с минимално емоционално и финансово напрежение за съпрузите? Тогава са обадете на адвокат Лазар Белев на тел. 0876 217 476 за насрочване на дата и час за консултация за стартиране на Вашия развод по взаимно съгласие.

Защо в България е невъзможно да получим развод по взаимно съгласие за една седмица?

Причините са чисто технологични и имат своите корени в принципите на нашето съдопроизводство. Съдиите не заседават всеки ден, на тях им е необходимо време, за да изготвят решенията си по вече приключените дела, а и не са роботи и имат определен капацитет за брой разглеждане на дела. Ако съпрузите са се споразумели за развод по взаимно съгласие, при абсолютно коректно изготвени документи насрочването на съдебното заседание ще бъде за дата не по-рано от един месец от датата за входиране на документите. И това е идеалният вариант.

Обикновено датата за разглеждане на делото в открито заседание е в рамките на 45-60 дни от подаване на документите. Но дори разводът по взаимно съгласие не е застрахован от различни усложнения в резултат или на неуточнени въпроси, на впоследствие възникнали конфликти или на особено виждане на съдиите в брачните колегии.  

Ако обаче приемем, че всичко е наред след съдебното заседание, на което съпрузите потвърдят, че желанието им да се разведат по взаимно съгласие е непоколебимо съдебното решение излиза обикновено в срок до 1 месец.

Така при най-оптимистично развитие на процеса времето, което ще отнеме един развод по взаимно съгласие е около 2 месеца, като може да стигне и до 4, макар, че това в последно време се случва рядко, дори в големите градове като София.

развод по взаимно съгласие - времеВ случай, че желаете вашият развод по взаимно съгласие да се случи за максимално кратко време, в реалистичните срокове за приключване на един бракоразводен процес се свържете с адвокат Лазар Белев на тел. 0876 217 476 или на електронната ми поща: lazarbelev@gmail.com за уговаряне на среща за консултация по конкретния Ваш проблем свързан с разтрогването на брака. С практиката ми като бракоразводен адвокат по дела свързани с развод по взаимно съгласие можете да се запознаете в раздел „ДЕЛА РЕШЕНИ В ПОЛЗА НА КЛИЕНТИТЕ“

 

5/5 - (3 votes)

6 thoughts on “Развод по взаимно съгласие – време?”

  1. Майката на съпругът ми го настройва срещу мен, затова че докато съм гледала детето ни в България, той е купил жилище, като е работил в чужбина. А сега ме тормози чрез съветите на майка си, че жилището е само негово и ме гони от къщи. Мога ли да се разведа по взаимно съгласие до месец и да му оставя имотите, които са на негово име, и придобити по време на брака. Това, колко време ще отнеме? Имаме и едно дете, но то е изцяло на моя грижа. Аз нямам собствено жилище след развода, съдът къде би го оставило да живее. То не се разбира с баща си. И желанието му е да живее с мен.

    1. Търсенето на съвет за подобно трудно житейсто решение не следва да се прави по интернет, доколкото следва да се отчетат изключително много фоктори. За това Ви съветвам да си запишете час за консултация при добър бракоразводен адвокат, за да може наистина да има развод по взаимно съгласие, защото така както описвате ситуацията има много противоречия, които следва да бъдат изгладени и да бъдат защитени в най-пълна степен интересите на детето.

  2. Здравейте. Майката бе детето ми се изнесе от нас с детето и не дава на мен и родителите ми да го виждаме. Какво мога да направя за да ороменя това ?

    1. Здравейте, ако не сте в брак, трябва да водите дело за режим на лични отношения. Ако сте в брак – директно развод по взаимни съгласие, или по исков ред, ако госпожата не е съгласна.

  3. Здравейте!С мъжа ми сме женени от три години и от две години не сме заедно.Исках да се разведем по взаимно съгласие,но това няма да е възможно.Какво трябва да направя за развод по исков ред,колко ще ми струва приблизително цялата процедура и кога се заплащат таксите,преди или след делото?Нямаме деца,нито общо имущество.Благодаря предварително за отговора!

    1. Цена, мога да Ви съобщя, едва след като знам подробности за конкретния случай. Колкото по-сложно и времеемко е толква е и по-скъпо. Във вашия случай мога да дам единствено цена на адвокатското възнаграждение – 600 лв. Колко ще са таксите към съда не мога да кажа. Съгласно тарифата за адвокатските възнаграждения, чл. 2(3) (Нова, ДВ, бр. 28 от 2014 г.) Заплащането на възнаграждението по тази наредба е авансово и платимо към датата на сключване на договора за правна помощ. То може да бъде разсрочено на няколко вноски.

Оставете коментар или въпрос под статията