Location Image

гр. София, ул. "Тунджа" № 3

Time Image

10:00 - 19:00

Адвокат Лазар Белев Бракоразводен адвокат Добър бракоразводен адвокат – що е то?

Добър бракоразводен адвокат – що е то?

Добър бракоразводен адвокатВ чисто житейски план всяка съпружеска двойка може да стигне до момент, в който се налага да прекрати отношенията си, възникнали след сключването на брак и при настъпването на този момент съпрузите започват да търсят добър бракоразводен адвокат.

Но доколкото бракоразводни услуги се ползват най-често един, максимум два пъти в живота на човек, никой не държи телефона или адреса на такъв специалист непрекъснато до себе си и търсенето му започва след като двойката е решила, че трябва да се раздели. Какво обаче се включва в понятието „добър бракоразводен адвокат“ и по какво да познаем, че юристът срещу нас е именно такъв?

Добрият бракоразводен адвокат е пред всичко помирител.

Един специалист по брачни казуси с опит зад гърба си освен юрист, който ще изготви правната документация за вашата законна раздяла е и дипломат, който се старае да изглади често противоречивите позиции на страните по основните за процеса въпроси касаещи на първо място родителски права, на второ разделянето на имуществото при  развод и съпътстващите ги второстепенни въпроси.

Ако между страните има разбирателство, обсъдили са го предварително и имат принципно съгласие адвокатът ще предложи варианти, които да урегулират в най-пълна степен отношенията им след развода, защото често срещан мит е, че с развода страните приключват отношения. Това всъщност не е така, просто отношенията се променят. Ако обаче между страните липсва съгласие един добър бракоразводен адвокат никога няма да тръгне на директна конфронтация, без преди това да е положил сериозни усилия да преговаря с другата страна и да се опита да постигне консенсус между съпрузите по спорните въпроси. Това е така, защото както показва и моята практика в над 90% от случаите с преговори може да се постигне съгласие между съпрузите и развода да премине тихо, спокойно и с минимум стрес за страните. Друг е въпросът, че една голяма част от колегите адвокати с друг профил нарочно тласкат страните към развод по исков ред, без дори да направят елементарен опит да преговарят, по простата причина, че от един сериозен и тежък спор между страните ще изкарат значително по-високи хонорари.

Добрият бракоразводен адвокат е и добър психолог.

Често причините довели до разпада на брака рефлектират и върху психиката на мъжа и жената. Често е налице психическо и физическо насилие, душевни травми от тежки и непремерени думи, обида и желание за реваншизъм от изневяра, подтиснато самочувствие в следствие на контрол и доминиране и т.н. От разбирането на тези вътрешни преживявания на страните зависи и начинът, по който ще се преговаря с другия съпруг.

Ролята на бракоразводния адвокат е да разбере кое негативно психическо преживяване се явява пречка за уеднаквяването на позициите и чрез съвети да се опита да накара страните да превъзмогнат личната болка и обида и да подходят към проблемите на развода практично, без излишни емоции, които могат да бъдат лош съветник с дългосрочни житейски последствия.

Именно поради тази причина един добър бракоразводен адвокат ще откаже да бъде използван като оръжие за нараняване на отсрещната страна и ще положи усилия да постигне помирение, без значение колко безнадеждна изглежда тази задача. Подобен подход винаги е по-добър не само като възможност за запазване на отношенията между мъжа и жената, но и би позволил родителите да имат балансирани и нормални отношения и със децата си.

Добрият бракоразводен адвокат е и съветник по житейските въпроси.

Да, колкото и странно да звучи опитът, който събира с всеки разрешен семеен казус един добър бракоразводен адвокат дава много по-широк поглед, който позволява да се дават съвети освен за разрешаване на текущия проблем свързан с развода и за отношенията и проблемите, които могат да възникнат в бъдеще. Най-вече това са съвети за поведението между страните, които ако не бъдат последвани биха довели до нови тежки, натоварващи психиката и портфейла съдебни процедури.

Професионалистът по семейно право ще ги даде, за да могат клиентите, които в този момент не мислят за бъдещето да си направят изводите и да не правят грешките на другите, които не са го послушали. Естествено тези съвети се дават от адвоката в препоръчителна форма и страните не са длъжни да го слушат, но ако се доверите на Вашия бракоразводен адвокат и го послушате само бихте спечелили.

Ако се нуждаете от добър бракоразводен адвокат, който ще положи всички усилия, за да мине вашият развод максимално лесно, бързо и без излишен стрес за страните се свържете за насрочване на дата и час за консултация с адвокат Лазар Белев на тел. 0876 217 476 или на e-mail: lazarbelev@gmail.com.

4.5/5 - (6 votes)

Оставете коментар или въпрос под статията

%d bloggers like this: