Location Image

гр. София, ул. "Тунджа" № 3

Time Image

10:00 - 19:00

Адвокат Лазар Белев Адвокат Как да изберем добър адвокат?

Как да изберем добър адвокат?

добър адвокатЮридическите услуги, в днешно време се радват на нарастващо търсене по причина, че да си блъска главата с разпоредбите на съвременното законодателство далеч не е по силите на всеки, което поставя въпросът как да изберем добър адвокат в съответната правна област.

Но изборът на добър адвокат е процес, към който трябва да се отнесем с необходимата отговорност, защото грешка при преценката може да доведе до катастрофални последствия.

Далеч не всеки закачил табелка с тази отговорна длъжност има правото да носи високо звание „адвокат”. За да упражнява един юрист адвокатската професия той трябва за премине през изпити, за да бъде приет в адвокатска колегия.

Всеки адвокат трябва да има висше юридическо образование от университет, положен държавен изпит, проведен стаж и получена правоспособност. Всички тези условия са задължителни за получаването на адвокатска карта.

Особено често при днешната усложнена икономическа обстановка се търсят услугите на адвокати по търговско право, които да решават арбитражните спорове между бизнес контрагенти , отношенията между които трудно биха се изчистили без помощта на юрист.

И доколкото в щата на дребния предприемач няма юрист, който да поеме върху себе си тази задача остава вариантът с наемането на добър адвокат по търговско право.

В тази връзка, за да се намали вероятността да бъде избран специалист с малък опит следва да се поинтересуваме за наличието на стаж по специалността, а също и за годините адвокатски стаж. Предполагам няма нужда да се уточнява, че колкото по-голям е стажа толкова по-добре.

При срещата с вашия бъдещ адвокат е необходимо да обърнете внимание на неговия външен вид и подробностите от поведението му – маниер на общуване, вежливост и правилност на изразяване.

Един добър адвокат, винаги ще изглежда и ще се държи така както изисква статусът му и да излъчва респект.

Ако адвокатът гарантира 100% сигурна победа в бъдещия съдебен процес той просто се старае да изкопчи от вас максимално висок адвокатски хонорар.

Подобни юристи са движени единствено от жаждата за печалба, а не от интересите на своите клиенти и те ще бъдат грешен отговор на въпросът „Как да изберем добър адвокат?“.

Същата е и ситуацията ако вашия защитник откровено ви плаши със сериозни наказания и с тежкото ви положение и ви убеждава колко ще е трудно делото и на практика няма надежда.

Това говори за неувереност на вашия адвокат в собствените сили. И при прекалено оптимистичните и при прекалено песимистичните варианти от наемането на  такива защитници трябва да се пазим.

Ако не вземете предвид гореизложените съвети твърде вероятно е след известно време да се наложи да наемате наистина добър адвокат, който да се справи с грешките на своя не толкова квалифициран предшественик.

И това касае не толкова допълнителните финансови разходи, колкото факта, че изпуснатите моменти могат да бъдат толкова важни за делото, че на практика то просто да не може да бъде спечелено.

5/5 - (6 votes)

Оставете коментар или въпрос под статията