Location Image

гр. София, ул. "Тунджа" № 3

Time Image

10:00 - 19:00

Адвокат Лазар Белев Адвокат Да намерим адвокат професионалист

Да намерим адвокат професионалист

Адвокат професионалистРеалностите на съвременния динамичен свят са такива, че неминуемо, рано или късно се сблъскваме с проблеми от различно естество, които постявят въпросът как да намерим адвокат професионалист в своята област.

Много от тях могат да намерят своето разрешение единствено с помощта на съда.

Когато обстоятелствата го налагат човек не трябва да се двоуми, а задължително да потърси квалифицираната помощ на адвокат професионалист, който правилно да изготви молба или жалба, да събере необходимите документи преди началото на съдебната фаза и т.н.

Задължителното условие за успешното решаване на създадените проблеми в случая е правилния избор на адвокат, който да бъде специалист в своята материя.

Една стара поговорка казва, че за човек се съди не по думите, а по делата му. За това и когато за пръв път се срещнете с вашия адвокат професионалист първото нещо което трябва да го попитате е за предишния му опит с материята на вашия юридически казус, има ли подобни случаи в практиката си и колко от тях е решил в полза на своите клиенти.

За да се убедите в това колко е искрен в действителност и дали думите му са чиста монета поискайте от този адвокат писмени доказателства във вид на решения.

Не се притеснявайте, че предпазливостта Ви ще го обиди – ако той е искрен това няма да го притесни, а дори и ще поласкае самолюбието си представяйки доказателства за своите победи пред Вас. Не се доверявайте на адвокат, който ви убеждава, че делото ви е лесно, че с такива случаи се е сблъсквал не веднъж и че изходът задължително ще бъде положителен за клиента.

Запомнете – адвокатът не може да каже със сигурност какъв ще е изходът, може да предположи какъв ще бъде той на база събраните доказателства, но да даде гаранции за окончателния резултат говори за непрофесионализъм.

Избирайте адвокат, който е специализиран по подобни въпроси, защото няма универсален юрист – всеки е профилиран в някаква област. Може даден адвокат да е страхотен професионалист в бракоразводните дела, а вашия проблем да е облигационен. В такъв случай той може да Ви окаже минимална помощ по поставяните от вас въпроси.

Много е важно да не се бърка добрия адвокат, с добре рекламиращия се адвокат. В съдебната зала значение има единствено опитът и знанията, а не красивите рекламни трикове по медиите.

При избора на квалифициран юрист имайте също така предвид, че съдебните производства не са евтини. За услугите, които ви предоставя опитния адвокат, следва да се заплати.

Една поговорка гласи, че скъперника плаща два пъти, за това когато правите икономии от адвокат имайте предвид, че може после да се наложи да плащате още веднъж на друг негов колега, който да поправя допусната от вас грешка при избора.

5/5 - (6 votes)

Оставете коментар или въпрос под статията