Location Image

гр. София, ул. "Тунджа" № 3

Time Image

10:00 - 19:00

Адвокат Лазар Белев Бракоразводен адвокат Има ли измамници между родните бракоразводни адвокати?

Има ли измамници между родните бракоразводни адвокати?

бракоразводни адвокати измамнициИма ли измамници сред практикуващите бракоразводни адвокати занимаващи се с разводи?  Това е една тема, която се разисква основно по форумите, където доволни и недоволни клиенти обсъждат един или друг адвокат. 

Аз си позволих да взема отношение по нея, доколкото само в рамките на седмица попаднах на три случая, в които адвокати предлагащи бракоразводни услуги са измамили свои клиенти. 

В никой от случаите не ставаше въпрос за некомпетентно водене на дело или пък за зле свършена работа в очите на клиента.

Ставаше въпрос как адвокати съвсем съзнателно въвеждат в заблуждение свои клиенти за това, че е напълно възможно същите да се разведат без изобщо да се явяват в съдебно заседание или за срокове, които са абсолютно нереалистични.

Първият случай касаеше съпрузи българи които живеят и работят в Канада, но са решили да се разведат. Намират съответно някаква адвокатка в България която им обяснява как няма проблем – дайте 1200 лева хонорар и изобщо няма да Ви се наложи да се разхождате до татковината.

То хубаво обещано, но ме съмнява да има толкова неграмотен юрист в страната ни, който да не знае, че при развод по взаимно съгласие на делото следва да се явят двамата съпрузи, а при развод по исков ред поне единият съпруг, който е подал жалбата.

Такова нещо като дистанционен развод, с пълномощник, по нашите географски ширини не се практикува. Да, ама от къде да знаят хората и платили 1200 лева. Е, сега ще плащат и втори път, само че на съвестен бракоразводен адвокат + хващане на самолета и идване в България.

Втори случай на бракоразводен адвокат измамник – обещание за развод по взаимно съгласие при съпруг в чужбина, който не желае да се връща. Същата история – 600 лева хонорар и никаква работа свършена. Но парите взети, документи за това не са дадени от адвоката и хората остават с пръст в уста. Пак ще се плаща двойно.

Трети случай – обещание за бърз развод на семейство от София – за две седмици в провинцията. Е тука вече не издържах и попитах, софиянци наистина ли мислите, че в дълбоката провинция нещата се случват по различен начин?

И прекарах следващия половин час, да им обяснявам, че българският Граждански процесуален кодекс, важи на цялата територия на републиката, а не само в София.

И че развод за две седмици не може да се случи ако ще Господ да слезе на земята. Е, хората съвсем очевидно не ми повярваха, взех си хонорара за консултация и им пожелах успех с развода.

Та въпросът беше има ли измамници сред българските бракоразводни адвокати. Ами изглежда има, при това не са рядкост. За съжаление улавям и една тенденция, която е характерна за цялото адвокатско съсловие – свалянето на звезди в името на заветния адвокатски хонорар.

Тези хора не правят ли сметка, че името и репутацията са основните активи на всеки адвокат, а с такова отношение пращат по дяволите и двете? ………………

Ако Ви предстои развод и желаете той да бъде поверен в ръцете на доказан професионалист с огромен опит в делата за развод не се колебайте, а се свържете за насрочване на дата и час за консултация с адвокат Лазар Белев на тел. 0876 217 476

5/5 - (4 votes)

Оставете коментар или въпрос под статията