Location Image

гр. София, ул. "Тунджа" № 3

Time Image

10:00 - 19:00

Адвокат Лазар Белев Бракоразводен адвокат Един специализиран бракоразводен адвокат е преди всичко посредник

Един специализиран бракоразводен адвокат е преди всичко посредник

бракоразводен адвокат софияЗа съжаление в практиката си на адвокат по бракоразводни дела съм се убедил, че в преобладаващата си част клиентите, които използват услугите на на един специализиран бракоразводен адвокат нямат представа как да извлекат максимума от услугите, които тези юристи предлагат.

Напълно погрешно например се смята, че компетентността на един бракоразводен адвокат се ограничава до юридическите въпроси свързани с прекратяването на брака.

В действителност този вид специалисти във връзка с бракоразводната си практика следва да имат изключително широк поглед върху останалите аспекти на процеса на развода свързани с имуществените отношения, наследяването, издръжките, евентуални въпроси свързани с домашното насилие.

Именно наемането на специализиран бракоразводен адвокат води до това дори между съпрузите изначално да липсва консенсус по някои от въпросите на развода в процеса на преговори, при които адвоката играе ролята на медиатор позициите им да се сближат в значителна степен.

Специализираният бракоразводен адвокат е посредник.

Неправилно е мнението, че наемайки бракоразводен адвокат той сляпо застава зад позицията на своя клиент и я защитава със зъби и нокти.

Това е по-характерно за професионалните юристи от други области на правото, които не разбират съвсем добре спецификата на този вид работа, доколкото за да бъдеш добър бракоразводен юрист не се изискват само юридически познания в тази материя, но и значителни познания в областта на психологията и воденето на преговори.

Добрият бракоразводен адвокат, специализиран по семейноправни казуси ще направи всичко възможно да разбере къде е коренът на противоречията, които пречат да бъде постигнато съгласие между съпрузите решили да се разделят и с професионализмът си да допринесе за това те да бъдат преодоляни.

В същото време а абсолютно наложително юристът специализирал в областта на разтрогването на бракове да убеди и своя клиент в неправилността на неговата позиция по даден въпрос.

Малцина от клиентите пристъпили прага на адвокатската кантора имат реален поглед върху проблемите, които ги водят там.

Те се нуждаят от безпристрастен, страничен наблюдател, който без емоции и напълно обективно да оцени естеството на ситуацията, която винаги е натоварена с чисто човешки емоции като егоизъм, гордост, реваншизъм , алчност и т.н. и да предложи оптимално решение на излезлите наяве проблеми.

Бракоразводният адвокат не е оръжие, с което да нараните своята половинка.

Това е другата широко разпространена заблуда, че адвокатът, който наемате за развод следва с действията си да причини максимален дискомфорт на другия съпруг.

Репликата „Искам да го боли!” е една от най-често чуваните, когато става въпрос за разтрогване на брака извън хипотезата на взаимното съгласие.

Това в значителна степен показва, че разводът не е осъзната и добре обмислена постъпка, а акт на отмъщение, натоварен със злоба и водещ единствено до остри и болезнени емоционални преживявания и от двете страни.

Лошият бракоразводен адвокат в такава ситуация ще насъсква клиента си и ще го провокира да извършва всякаква нечестни номера, които за съжаление практиката позволява, с единствената цел тези актове да му донесат допълнителни адвокатски хонорари.

Добрият специализиран бракоразводен адвокат би постъпил точно обратно – би събрал двете страни на преговори и би положил максимални усилия да уеднакви позициите им.

В случай, че сте решили да пристъпите към развод и сте разбрали, че адвокатът който ще Ви води в тези административни и съдебни процедури не е бясно куче, което ще насъскате срещу брачния си партньор можете да се обърнете за консултация към Адвокат Лазар Белев на телефона и електронната поща дадени в раздел КОНТАКТИ на сайта.

5/5 - (3 votes)

Оставете коментар или въпрос под статията

%d bloggers like this: