Location Image

гр. София, ул. "Тунджа" № 3

Time Image

10:00 - 19:00

Адвокат Лазар Белев Бракоразводен адвокат АДВОКАТСКА ПОМОЩ ЗА РАЗВОД

АДВОКАТСКА ПОМОЩ ЗА РАЗВОД

адвокатска помощ за разводАдвокатска помощ за развод. Не малко граждани не разбират напълно същността на развода като сложно и в повечето случаи не особено приятно преживяване.

Това до голяма степен се дължи не толкова на въпроса с уреждането на имуществените отношения между съпрузите, колкото на съхраняването на чисто човешки междуличностни отношения, които да рефлектират в минимална степен върху светоусещането на децата, ако естествено има такива.

Когато решението за развод вече е взето често не е по силите на повечето хора да посрещнат промяната спокойно и с достойнство. В подобно емоционално състояние те са способни под влияние на моментния стрес да кажат или извършат неща, които трудно биха били поправени в бъдеще.

Именно от премерените и контролирани думи и действия зависи до колко спокойно и безпроблемно могат да бъдат разведени съпрузите, а също така и какви ще бъдат бъдещите им взаимоотношения.

В българското законодателство са познати два вида развод – развод по взаимно съгласие и развод поради разстройство на брака.

В практиката си като адвокат и юрисконсулт в отдел „Закрила на детето” с цел запазване интересите на децата винаги се старая да убедя съпрузите, че разводът по взаимно съгласие е по-добрият вариант. Предимствата са неоспорими – намалена конфликтност и негативни взаимни емоции, бързина и не на последно място почти 2 пъти по-нисък адвокатски хонорар.

Често ме питат дали е възможно да се направи развод по взаимно съгласие без да се ползва адвокатска помощ за развод?

И моят отговор е, че това е напълно възможно, но с една уговорка, че при такъв сценарий страните не са застраховани от пропуски в споразумението за развод, които да породят конфликти в бъдеще.

За това и абстрахирайки се от положението ми на адвокат аз лично препоръчвам използването на правни услуги от професионалист адвокат за радвод по бракоразводни казуси по всички въпроси касаещи разделянето на съпружеското имущество, местожителството на децата, издръжката и други основни моменти от споразумението.

Много хора се обръщат към адвокат при развод и по съвсем прозаични причини – чрез неговите услуги се гарантира бързина, спестяване на лично време, а и това е максимално правилният и резултативен начин за провеждане на бракоразводния процес.

Моят съвет като професионалист е когато усетите, че вашият брак е достигнал до логичният си край да не отлагате излишно разтрогването му.

В много случаи ранно предприетият развод се разминава с минимални материални и психически загуби, докато развода стигнал до фаза лична нетърпимост, отлаган много дълго време може да се превърне в същински сапунен сериал с много и различни превратности, удари под пояса и тотално разрушени междуличностни отношения. При всички случаи обаче един добър бракоразводен адвокат ще бъде от полза за защита на законните права и интереси както на разделящите се съпрузи така и на децата.

Много от клиентите търсещи адвокатска помощ за развод предварително не разбират, че този процес е силно натоварен с различни, преобладаващо негативни емоции. Адвокатът който ще представлява страната или страните може да окаже незаменима помощ по избягването на абсолютно ненужните и породени от тези емоции конфликти.

След като смятам читателите на тази статия вече са се убедили в ролята и необходимостта от адвокатската помощ при развод ще си позволя да засегна и момента с това как да открият добър бракоразводен адвокат сред огромното множество от адвокати в страната ни и кога трябва да потърсим такъв специалист?

На първо място следва да се поинтересувате от предложенията в интернет с гугъл търсене „адвокатска помощ за развод“, да разгледате ценоразписа на различните адвокати и чак след това да се срещнете лично с професионалният юрист, който сте избрали за защитник на вашите права.

Не забравяйте, че един добър бракоразводен адвокат е освен процесуален представител на родителите при развод и отлично средство за намаляване на негативните последици от развода върху децата. Бракоразводния процес поставя за решаване много въпроси, които касаят интересите на децата и тяхната съдба е основен момент, който се решава от съда.

За това и когато разговаряте с избраният да Ви защитава адвокат за развод обърнете внимание върху това къде поставя акцента при провеждането на бъдещия съдебен процес. Ако акцентът е върху интересите на децата и това те да бъдат максимално предпазени можете да му се доверите напълно – това е Вашият адвокат.

С какво може да ни бъде полезен един добър адвокат за развод?

На първо място с даването на квалифицирана правна консултация по въпросите на българското семейно право. На второ място с цел избягване на прекомерно бавене или удължаване във времето на бракоразводния процес, който е еднакво неприятен за всички страни и следва да се приключи в максимално кратки срокове.

В случай, че се нуждаете от квалифицирана юридическа помощ на адвокат за развод се обърнете на адвокат Лазар Белев на телефон 0876 217 476

5/5 - (6 votes)

Оставете коментар или въпрос под статията