Location Image

гр. София, ул. "Тунджа" № 3

Time Image

10:00 - 18:00

Защо се нуждаем от адвокат за развод?

Адвокат за разводВ много от българските интернет форуми могат да се срещнат мнения, че видиш ли, за да се разведеш въобще не следва да търсиш услугите на адвокат за развод и всичко можеш да си направиш сам.

Еди коя си бивша вече съпруга сама си била свалила документите от интернет, сама си ги била подала, взела си решението и всичко е цветя и рози.

И съответно други читателки на същите тези форуми решават, че и те ще минат по същия път и ще спестят хонорарите, които следва да дадат на тъй омразните бракоразводни адвокати……..

До тук добре, само че жената изчела най-подробно темите за разводи в БГ МАМА не прочела, че всичките останали потребителки, които така усърдно я съветват да се пробва сама или са имали до себе си изключително разбран мъж, или такъв за който прекратяването на брака е също толкова важно или пък някакъв лост за натиск, с който да принудят съпругът си да се съгласи с развода по взаимно съгласие.

И какво става обаче, когато госпожата заяви на мъжа си, който е българин с всички произтичащи от това положителни и отрицателни черти на характера, че желае да получи развод и му тресне пред лицето документите свалени от интернет?

Ами обикновено нищо. Засегнатият на честолюбие и гордост български мъж, къса документите, тръгва да прави всичко напук, сипе заплахи /кога основателни, кога не толкова/, а в не малко случаи нанася на половинката си леки до средни телесни повреди.

Е, то това в БГ МАМА не пише как да го избегнеш и в крайна сметка дори да е съществувал някакъв шанс разводът да се случи мирно и кротко, то той бива изпуснат поради прибързаност и вяра в безпогрешността на интернет.

И нещата пак стигат до бракоразводния адвокат, но вече със значително по-високия хонорар за развод по исков ред.  След лиричното отклонение на тема български семейни отношения е ред да дадем и отговор на въпроса от заглавието на днешното изложение –

Защо се нуждаем от адвокат за развод?

На първо място следва да се вземе предвид, че за специализирания бракоразводен адвокат прекратяването на брака е нещо, което му се случва по няколко пъти в седмицата, докато за повечето хора това е събитие с честота на случване веднъж в живота.

По тази причина адвокатите работещи предимно по разводи имат изключително богат не само юридически, но и психологически, а и чисто житейски опит в тази специфична и често твърде лична материя.

Именно поради опитът си и професионалната си квалификация спициализираният адвокат за развод може безпристрастно да оцени ситуацията без да вкарва сантиментални /често вредни/ чувства.

На второ място бракоразводният адвокат е човекът, който с опитът си натрупан по редица случаи ще улесни процеса по разтрогване на брака.

Ще предложи на страните различни варианти, с които да бъдат синхронизирани първоначално диаметрално противоположните позиции и ще ги прикани към взаимоизгодно, мирно, цивилизовано и лишено от проблеми в бъдеще споразумение.

На трето място добрият бракоразводен адвокат ще се погрижи, чрез различни споразумения, договори и др. юридически техники между страните да не останат неизяснени не само в личен, но и в имуществен план отношения, имащи потенциал в бъдеще да доведат до нови срещи в съда между вече бившите съпрузи.

Това е аспект, който изключително много се подценява от клиентите и им коства не малко нерви и пари /често значително повече от хонорара на бракоразводния адвокат/.

Има и други причини, защо за развод е добре да се ползва специализиран адвокат, но смятам да се огранича само до гореизброените.

Разбира се живеем в свободна държава и всеки е свободен да се пробва сам в поприща, за които няма необходимите познания и опит, но винаги разумното решение е при конкретни проблеми да се търси специалист.

Да, той струва определена сума пари, но поне работата ще бъде свършена качествено и без излишна загуба на нерви и време.

адвокат за разводАко смятате, че следва да упълномощите професионален бракоразводен адвокат във връзка с предстиящия Ви развод то не се колебайте, а се свържете с адвокат Лазар Белев на тел. 0876 217 476 за насрочване на дата и час за консултация

Благодаря за Вашата оценка!

Оставете коментар или въпрос под статията

Възможен ли е бърз развод в България?Възможен ли е бърз развод в България?Към мен като бракоразводен адвокат често се обръщат хора, които търсят “бърз развод”.  Дори и както можете да видите в рекламите отстрани на сайта ми има колеги, които съвсем недобросъвестно

СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕСПОРАЗУМЕНИЕ ЗА РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕЧесто клиентите поставят въпроса какво трябва да съдържа едно споразумение за развод по взаимно съгласие? Всяко споразумение по чл. 51 от Семейния кодекс задължително съдържа постигнато съгласие по следните въпроси:

Развод с чужденец в България – често задавани въпросиРазвод с чужденец в България – често задавани въпросиПредвид популярността на темата развод с чужденец в България, ще дам отговор на някои от най-често поставяните ми въпроси, които касаят тази правна процедура. От една страна се надявам това

%d bloggers like this: