Location Image

гр. София, ул. "Тунджа" № 3

Time Image

10:00 - 19:00

Адвокат Лазар Белев Адвокат Адвокат – начин на употреба

Адвокат – начин на употреба

Адвокат - начин на употребаВсеки човек живеещ в правова държава рано или късно се сблъсква с необходимостта да потърси адвокатски услуги. За съжаление обаче далеч не винаги стартирането на отношения с даден адвокат е гаранция, че накрая ще има положителен резултат. За да няма излишни разочарования в следващите редове ще се опитам да дам някои основни правила в общуването с професионалните юристи.

Правило № 1 – Не бързайте. Когато се нуждаете от юридическа помощ не се хвърляйте през глава към първата попаднала ви адвокатска кантора. Попитайте вашите близки и приятели за адвокат с конкретна специализация, който е проверен на практика.

Правило № 2 –  Колкото и да сте притиснати от обстоятелствата първо се поинтересувайте от стойността на юридическите услуги. Имайте предвид, че повечето адвокати получават хонорари за поотделно за всяка извършена правна услуга – консултация, проучване, изготвяне на документи и представителство пред различните инстанции. Не пречи да се поинтересувате и за цените  предлагани от конкурентите.

Правило № 3 – Плащането на адвокатското възнаграждение не гарантира положителен резултат от конкретния казус. Погрешно се смята, че колкото по-голяма е сумата на адвокатския хонорар толкова по-гарантиран е изхода от делото. Клиентът трябва отлично да разбере, че избраният от него адвокат ще положи всички усилия, за да предостави адекватна правна защита, но последната дума ще бъде на съда.

Правило № 4 – Пазете се от адвокати гарантиращи 100 % успех. Ако още в началото на разговора получите такова уверение си задайте въпросът: Дали това е правилният адвокат? Още по-внимателно се пазете от адвокати, които още от началото започват да парадират с връзките си в съда. Това обикновено е просто уловка за убеждаване на клиента, че те са правилните хора.

Правило № 5 – Напълно погрешно е да смятате, че чрез даден адвокат най-лесно може да се подкупи съдия. Дори в България съдиите получават не малки заплати и не биха рискували положението и доходите си, за да отменят някаква банална глоба или да произнесат решение по гражданско дело, което очевидно е неправилно.

Правилно № 6 – Бъдете максимално подготвени и откровени. Когато решите, че сте избрали правилният адвокат отидете при него с пълен комплект документи и не крийте нищо по казуса. Дори най-дребният факт интерпретиран правилно от Вашия защитник може да изиграе решаваща роля за изхода на делото.

5/5 - (7 votes)

Оставете коментар или въпрос под статията