БЕЗПЛАТНИ ПРАВНИ КОНСУЛТАЦИИ ПО БРАКОРАЗВОДНИ КАЗУСИ

Адвокат развводНа настоящата страница можете да задавате своите въпроси свързани с различни аспекти на бракоразводния процес, разводът по взаимно съгласие, разводът по исков ред, издръжки, домашно насилие и т.н. Моля имайте предвид, че не следва да се злоупотребява с тази функция на сайта и си запазвам правото да не публикувам и да не отговарям на въпроси, за отговорът, на които се налага проучване на документи, предоставени от клиента. Тези действия са от категорията на платените адвокатски услуги и съответно времето ангажирано за проучването и даването на заключение следва да бъде заплатено.

ДЕБЕЛО ПОДЧЕРТАВАМ, ЧЕ НЕ ОТГОВАРЯМ НА ВЪПРОСИ НАПИСАНИ НА „МАЙМУНИЦА“ И ЗАДАДЕНИТЕ В ТАКЪВ ФОРМАТ ПИТАНИЯ ЩЕ БЪДАТ ДИРЕКТНО ИЗТРИВАНИ, БЕЗ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАМ НИ НАЙ-МАЛКО ОТ СЪДЪРЖАНИЕТО ИМ! ПИШЕТЕ НА БЪЛГАРСКИ!

ИМАЙТЕ ПРЕДВИД СЪЩО ТАКА, ЧЕ НЕ ДАВАМ БЕЗПЛАТНИ ПРАВНИ КОНСУЛТАЦИИ ПО ТЕЛЕФОН ИЛИ И-МЕЙЛ. АКО ЖЕЛАЕТЕ ДА МИ СЕ ОБАДИТЕ ПО ТЕЛЕФОН ИЛИ МЕ АНГАЖИРАТЕ С ПИСМЕНА КОНСУЛТАЦИЯ ПО ЕЛЕКТРОННАТА ПОЩА ТОВА СЪГЛАСНО ТАРИФАТА ЗА АДВОКАТСКИТЕ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ ЩЕ ВИ СТРУВА СЪОТВЕТНО 30 ЛЕВА ЗА УСТНА КОНСУЛТАЦИЯ /ДО 20 МИНУТИ/ И 60 ЛЕВА ЗА ПИСМЕНА, ПЛАТИМИ ПО ПОСОЧЕНА ОТ МЕН БАНКОВА СМЕТКА. КОНСУЛТАЦИИТЕ ПО БРАЧНИ И СЕМЕЙНИ КАЗУСИ НА МЯСТО В ОФИСА МИ СЛЕД ПРЕДВАРИТЕЛНА УГОВОРКА СА ПО 60 ЛЕВА НА ЧАС И ГИ ПРЕПОРЪЧВАМ, АКО КАЗУСЪТ ВИ НЕ СЕ ОГРАНИЧАВА ДО 1-2 ВЪПРОСА, А НАЛАГА АНАЛИЗ НА ЦЯЛОСТНА СИТУАЦИЯ.

СЛЕД КАТО ПРЕВОДЪТ БЪДЕ ПОЛУЧЕН МОЖЕТЕ ДА МИ СЕ ОБАДИТЕ ПО ТЕЛЕФОНА /ВКЛЮЧИТЕЛНО И ПО ВАЙБЪР/ ИЛИ ДА МИ ПИШЕТЕ И СЪОТВЕТНО ДА ПОЛУЧИТЕ ОТГОВОР НА ПРАВНИТЕ ВЪПРОСИ СВЪРЗАНИ С БРАКА, РАЗВОДА, ИЗДРЪЖКАТА И РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА. УГОВАРЯНЕТО ЗА ЧАСОВЕ ЗА КОНСУЛТАЦИЯ ДИСТАНЦИОННО ИЛИ НА МЯСТО В ОФИСА И НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ СТАВА НА ТЕЛ. 0876 217 476, ИЛИ НА ЕЛЕКТРОННАТА МИ ПОЩА lazarbelev@gmail.com.

БЕЗПЛАТНИ ПРАВНИ КОНСУЛТАЦИИ ПО БРАКОРАЗВОДНИ КАЗУСИ
4.5 (90%) 8 vote

1 182 Comments

 1. Мима Иванова каза:

  Здравейте,
  След развода останах да отглеждам до навършване на 18 г. на сина ни в жилището на бившия ми съпруг, като му плащам наем. Налага се да се купи нов климатик. Ако го купя аз, имам ли право да спра да плащам наем до изплащането на климатика.

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Не, нямате такова право. Можете след като прекратите ползването на семейното жилище да си го вземете, като Ваша лична собственост.

 2. Надежда Арександрова каза:

  Здравейте аз незнам откъде да започна но направо да питам ако съпругът ми пусне развод защото той така иска естествено че има причина защото любовницата му така иска и той е влюбен в нея а аз не искам да се развеждам какво и как да постъпя .ще ви бъда много благодарна ако ми отговорите

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Здравейте,
   щом единият съпруг го желае другият няма избор. Развод така или иначе ще има, само нервите и паричните разходи ще бъдат по-високи ако не го направите по взаимно съгласие.

 3. Илиян каза:

  Здравейте имам следния въпрос,майката ме напусна и се премести в друг град под предтекст че ще живеем заедно сега не иска и вече живее с друг.как да постъпя и имам ли шанс да си взема детето

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Задавате ми въпрос от сферата на ясновидството. Ако желаете да разберете как да постъпите възможно най-правилно предвид създалата се ситуация си запишете дата и час за консултация на тел. 0876 217 476.

 4. Даниел Динков каза:

  Здравейте. С жена ми имахме паралелни връзки, които приключиха преди месеци. От тогава се опитваме да продължим заедно, но не се получава. Живеем в мой апартамент, закупен преди брака. Имаме две деца на 4 и 9 години. При развод по взаимно съгласие, до каква степен е възможно да бъде присъдено съвместно попечителство над децата, като аз остана да живея в жилището си, което се явява семейно? При съвместно родителство плаща ли се издръжка?

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Здравейте,
   всичко зависи от това как ще се разберете със съпругата си. При тази форма на развод съдът не присъжда, а одобрява постигнато между страните спораземение. При съвместно упражняване на родителски права може да се договори както плащането на издръжка от единия родител, така и да се посочи, че при който са децата той поема разходите им. Моят съвет предвид многообразието от варианти е да си запишете среща с мен на тел. 0876 217 476, на която да обсъдим с Вас и Вашата съпруга възможно най-добрият вариант за прекратяване на брака.

 5. Karolina Panaiotova каза:

  Здравейте може ли да попитам след като родителските права са присъдени на бащата може ли да замине за друга държава да работи и да устави детето в България да го гледат бабата и дядото?

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Здравейте,
   това е абсолютно възможно. Друг е въпросът, че при подобно стечение на обстоятелствата майката има основания да поиска упражняването на родителските права.

 6. Георги Нончев каза:

  Здравейте,

  Става въпрос за развод по взаимно съгласие. Нямаме паралелни връзки, притежаваме апартамент и лек автомобил, закупени с общи средства, след сключването на граждански брак (в СИО, без допълнителни договорености). Собственик на лекия автомобил и апартамента официално съм аз. Желаем да продадем имуществото. Кой вариант е по-удачен за продажбата – преди или след развода?

  Поздрави,
  Георги Нончев

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Здравейте,
   има много фактори, които определят кое е по-доброто решение за всеки конкретен случай на развод.
   Съветвам Ви да си запишете дата и час за консултация на тел. 0876 217 476, за да се запозная изцяло със ситуацията и да мога да дам правен съвет, който по възможно най-добрия начин да защити Вашите интереси.

 7. Лазар Атанасов каза:

  Здравейте. Жена ми има паралелна връзка от една година. Имаме две деца. Живеем в общинско жилище. Имаме и заем на мое име но тя е съкредитоискател. Искам да заведа дело за развод. Въпросът ми е… Има ли шанс да си остана с децата в общинското жилище ( което е на нейно име сега) и какво ще стане с потребителския кредит. Благодаря ви предварително.

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Здравейте,
   няма как да отговоря на така поставените въпроси без да знам всички подробности по Вашия казус. Ако желаете да получите отговори можете да си запишете дата и час за консултация на тел. 0876 217 476.

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: