БЕЗПЛАТНИ ПРАВНИ КОНСУЛТАЦИИ ПО БРАКОРАЗВОДНИ КАЗУСИ

Адвокат развводНа настоящата страница можете да задавате своите въпроси свързани с различни аспекти на бракоразводния процес, разводът по взаимно съгласие, разводът по исков ред, издръжки, домашно насилие и т.н. Моля имайте предвид, че не следва да се злоупотребява с тази функция на сайта и си запазвам правото да не публикувам и да не отговарям на въпроси, за отговорът, на които се налага проучване на документи, предоставени от клиента. Тези действия са от категорията на платените адвокатски услуги и съответно времето ангажирано за проучването и даването на заключение следва да бъде заплатено.

ДЕБЕЛО ПОДЧЕРТАВАМ, ЧЕ НЕ ОТГОВАРЯМ НА ВЪПРОСИ НАПИСАНИ НА „МАЙМУНИЦА“ И ЗАДАДЕНИТЕ В ТАКЪВ ФОРМАТ ПИТАНИЯ ЩЕ БЪДАТ ДИРЕКТНО ИЗТРИВАНИ, БЕЗ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАМ НИ НАЙ-МАЛКО ОТ СЪДЪРЖАНИЕТО ИМ! ПИШЕТЕ НА БЪЛГАРСКИ!

ИМАЙТЕ ПРЕДВИД СЪЩО ТАКА, ЧЕ НЕ ДАВАМ БЕЗПЛАТНИ ПРАВНИ КОНСУЛТАЦИИ ПО ТЕЛЕФОН ИЛИ И-МЕЙЛ. АКО ЖЕЛАЕТЕ ДА МИ СЕ ОБАДИТЕ ПО ТЕЛЕФОН ИЛИ МЕ АНГАЖИРАТЕ С ПИСМЕНА КОНСУЛТАЦИЯ ПО ЕЛЕКТРОННАТА ПОЩА ТОВА СЪГЛАСНО ТАРИФАТА ЗА АДВОКАТСКИТЕ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ ЩЕ ВИ СТРУВА СЪОТВЕТНО 30 ЛЕВА ЗА УСТНА КОНСУЛТАЦИЯ /ДО 20 МИНУТИ/ И 60 ЛЕВА ЗА ПИСМЕНА, ПЛАТИМИ ПО ПОСОЧЕНА ОТ МЕН БАНКОВА СМЕТКА. КОНСУЛТАЦИИТЕ ПО БРАЧНИ И СЕМЕЙНИ КАЗУСИ НА МЯСТО В ОФИСА МИ СЛЕД ПРЕДВАРИТЕЛНА УГОВОРКА СА ПО 60 ЛЕВА НА ЧАС И ГИ ПРЕПОРЪЧВАМ, АКО КАЗУСЪТ ВИ НЕ СЕ ОГРАНИЧАВА ДО 1-2 ВЪПРОСА, А НАЛАГА АНАЛИЗ НА ЦЯЛОСТНА СИТУАЦИЯ.

СЛЕД КАТО ПРЕВОДЪТ БЪДЕ ПОЛУЧЕН МОЖЕТЕ ДА МИ СЕ ОБАДИТЕ ПО ТЕЛЕФОНА /ВКЛЮЧИТЕЛНО И ПО ВАЙБЪР/ ИЛИ ДА МИ ПИШЕТЕ И СЪОТВЕТНО ДА ПОЛУЧИТЕ ОТГОВОР НА ПРАВНИТЕ ВЪПРОСИ СВЪРЗАНИ С БРАКА, РАЗВОДА, ИЗДРЪЖКАТА И РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА. УГОВАРЯНЕТО ЗА ЧАСОВЕ ЗА КОНСУЛТАЦИЯ ДИСТАНЦИОННО ИЛИ НА МЯСТО В ОФИСА И НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ СТАВА НА ТЕЛ. 0876 217 476, ИЛИ НА ЕЛЕКТРОННАТА МИ ПОЩА lazarbelev@gmail.com.

Преди да зададете въпрос моля проверете дали на същият не съм отговорил в някоя от следните статии:

1. ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ КЪМ БРАКОРАЗВОДНИЯ АДВОКАТ – първа част
2. ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ КЪМ БРАКОРАЗВОДНИЯ АДВОКАТ – втора част
3. РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ В СОФИЯ – първа част
4. РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ В СОФИЯ – втора част
5. КОЛКО ПРОДЪЛЖАВА ЕДИН РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ
6. КАКВИ СА РАЗХОДИТЕ ПРИ РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ
7. ВЪЗМОЖЕН ЛИ Е БЪРЗ РАЗВОД В БЪЛГАРИЯ
8. РАЗВОД С ЧУЖДНЕЦ В БЪЛГАРИЯ

Rate this post

1 174 Comments

 1. Димитър Петров каза:

  Здравейте, имам дете на 5 г. С майката имаме споразумение което тя не спазва. Вече трета година не мога да взема детето за месец лятото, а две от тях дори на рожденият ден на детето я няма. Тя не работи, аз си взимам отпуск и като отида за детето, тя заминала и цял август не само че не мога да взема детето, а и не го виждам.

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Има решение на Вашия проблем, но следва да се консултира с адвокат, за да се избере подходящ вариант за действие. Свържете се с мен на тел. 0876 217 476 за насрочване на дата и час за консултация по Вашия казус.

 2. Боби каза:

  Здравейте!
  Бих искала да попитам до какви последици води следният текст:
  „Облигационни отношения между съпрузите възникват при плащане на цената със заемни средства, когато задължението за връщането им е поето солидарно от двамата за нуждите на семейството – чл.32, ал.2 СК /чл.25, ал.2 СК – отм./. Само в този случай изплащането на заема с лични на единия съпруг средства не променя възникналото в съпружеска общност вещно право.“ ,
  когато единият от двамата съпрузи не спазва задълженията си по чл. 32 (2) и е безработен по време на погасяването на кредита, който е изплащан от другия и неколкократно внася лични средства за предсрочното му погасяване освен договорените месечни вноски, като фактически е предсрочно погасен отново с лични средства (наследствени). Може ли да се докаже абсолютна собственост върху имота или възникват въпреки всичко тези облигационни отношения и в какво точно се изразяват?
  Благодаря предварително за отделеното време!

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Без да бъде поставена в конкретен фактически контекст не може да се каже какво е отношението на правната норма към правния проблем и съответно да се даде отговор на така поставения въпрос.

 3. Мария Иванова каза:

  Здравейте,омъжена съм за турчин 7 месеца бременност в Бг той дойде за раждането.синът ми е на 11 месеца роден в Бг с Бг паспорт. Зимата бяхме 6 месеца в Турция сключихме брак там,признат е и в Бг,синът ми е регистриран и там има idкарта,но не и паспорт . От три месеца съм в Бг с него не желая да се върна в Турция мога ли да се разведа от Бг? Може ли съпругът ми да ме обвени в отвличане и да ме екстрадират от Бг ?Адресът ни му е известен и аз не го ограничавам да ни посети .Понеже съм с детето 24 часа не работя ,не получавам майчинство и сме на негова издръжка и моето семейство ни помага,но скоро почина майка ми и се чувствам много зле,но се грижа страхотно за детето си. Объркана съм какво да направя? Не желая да се върна в Турция,той говори ,че иска да идва към Бг,но не прави никакви крачки,нито опити ,а има възможност . Благодаря Ви предварително

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Госпожо,
   случаят Ви действително е сред възможно най-сложните брачни казуси, за това не търсете отговори на Вашия проблем в интернет, а си запишете час за консултация при мен, на която да уточним всички подробности и да изберем възможно най-бързия и лек вариант за развод. По интернет няма на намерите правилния отговор на въпросите, които задавате доколкото те са от компетентността на тясно профилирани професионални адвокати в областта на международното семейно право.

 4. Mimi Andreeva каза:

  Здравейте!

  Пиша от името на моя приятелка която има този проблем.Тя е безсилна изтощена и отчаяна.

  Тя има склучен брак от 3 години с нейният мьж , нямат имущество.
  Сега е в осмият месец бременна,но иска да се разведе по бьрзата процедура без взаимно сьгласие, затова,че е подложена на домашно насилие побой и психически тормоз.
  Има заведени 2 дела от нея срещу него и информация в полицията.

  Желае това да стане преди раждането на детето,за да няма той никакви родителски права.

  11.08.2018

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Уважаема госпожо,
   Съпругът при всички положения ще има родителските права, без значение иска или не иска майката, а развод преди раждането няма как да стане доколкото съда ще започне гледането на дела след съдебната ваканция едва от края на септември. Ако госпожата е бременна сега в осмия месец със сигурност ще роди преди изобщо съдия да погледне документите и.

 5. Кирил Симеонов каза:

  Здравейте …
  Завел съм дело за попечителство над 5 годишната ми дъщеря .
  Работих с майка й в чуждбина , след което я хванах в изневяря там . Аз се прибрах при детето ми което през целия период на пребиваването ни в чужбина беше отглеждано от моите родители .
  Майката остана да работи там , и вече 3ти месец не се обажда , и не се интересува от детето . Нямаме брак. Искам да подчертая факта че постъпката на майката не й е за първи път , като преди 2 години пак я бях хванал в изневяра , като тогава имаше заведени дела срещу мен , които тя в последтсвие отхвърли и прекрати . Сега същото се случва за втори път , като аз първи стм завел дело .
  Получавам заплахи как като се прибере , ще вземе попечителството , и ще изведе дъщеря ми зад граница . Това възможно ли е , и какви са шансовете ми да спечеля . Детето момиче на 5 . Имам редовна работа и се усигорявам на 2.600лв

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Г-н Симеонов,
   да търсите съвет за бъдещето на детето Ви в интернет е меко казано безотговорно и несериозно. Още повече подобен проблем изисква пълно проучване, а не повърхностно запознаване със ситуацията. Аз като професионалист при това положение не мога да се ангажирам с отговор какви са шансовете Ви. Ако искате отговор на така поставените въпроси се свържете с мен на тел. 0876 217 476 за насрочване на дата за консултация, където да ми разкажете цялата ситуация и аз да Ви дам правилен и обективен правен съвет.

 6. Мариана каза:

  Здравейте, бракът ми е сключен в Англия с англичанин преди три години, и е регистриран и в България. Нямаме деца, нямаме финансови претенции. Мога ли да се разведа в България по взаимно съгласие, колко време отнема процедурата и колко ще е ориентировъчната цена.

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Здравейте,
   при това положение можете да получите развод по взаимно съгласие в България, процедурата отнема между един и три месеца, в зависимост от времето на годината, а цената предвид това, че нямата деца и подялба на имущество ще бъде 475 лв. с включени такси към съда. За повече информация относно Вашия развод ми се обадете на тел. 0876 217 476

 7. Иван Василев каза:

  Здравейте. Искам да Ви попитам дали е възможно да се разведем в друг град ,различен от този в който имаме адресна регистрация. Благодаря Ви.

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Ако сте се разбрали и разводът Ви ще бъде по взаимно съгласие, можете да го направите във всеки един районен съд в България. Ако обаче искате развод по исков ред, то тогава важат общите правила на подсъдност по адрес на ответника.

 8. Мария каза:

  Здравейте искам да попитам тъй като детето ми е на 9 месеца ако стигнем до развод при кой трябва да остане детето при майката или бащата

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Детето ще остане при родителя, от когото то има повече нужда съобразно пола, възрастта и потребностите си. Шансовете на майката са значително по-големи, но зависи и бащата колко твърдо е решил да се бори.

 9. Янко Танев каза:

  Здравейте.Във фактически развод съм от 16.06.2018г.Всеки път когато взема синът ми които е на 4г и 9 месеца от майка му,тои ми споделя как при различни ситуации вика,крещи,наказва и удря за възможно най малкият повод.Когато казва истината маийа му го обвинява че си измисля и лъже.Казва ми че майка му е жестока защото го удря.Тези неща синът ми ги казва не само пред мен а пред мой близки и приятели.Аз не си позволявам по какъвто и да е начин въпреки всичко да говоря и настроиван против майка му.Тази тип възпитание беше практика от страна на майкаму и преди развода.Искам да попитам възоснова на тези неща доколко е основателно да пзаведа дело за промяна на обстоятелствата?

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Подобен сложен проблем не се решава по интернет, насрочете си дата и час за консултация с адвокат.

 10. desi каза:

  На кого се дават родителлските права,ако една двойка няма брак но има дете малко е около 3-4 годишно?Ще зачетат ли на бащата делото като няма брак с майката?

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Родителските права се дават на родителя с по-висок родителски капацитет, а кой е той зависи от доказването. Предвид възрастта на детето е по-вероятно да го дадат на майката.

 11. kasanra каза:

  с бащата на детето сме сключили споразумение като има право да вижда детето 10 дена през януари и 1 месец през лятото с приспиване и днес той трябваше да вземе детето но не дойде та въпроса ми е дали нарушава споразумението

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Да вижда детето е право на бащата, а не негово задължение. Упражняването на това право му е дадено да бъде упражнявано в определен срок от време, но дали ще го упражни зависи само и единствено от него. С това, че той не упражнява правото си по никакъв начин не нарушава постигнатото от вас споразумение за режим на лични отношения с детето.

 12. Моника каза:

  Здравейте 🙂 Бих искала да попитам след като имам написана молба за развод по взаимно съгласие разписана от съпрузите и споразумение,нужен ли ми е адвокат или можем сами да си ги занесем в съда

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Няма как да Ви отговоря на този въпрос доколкото по никакъв начин не толерирам самодейността в разводите. Изборът да ползвате или не адвокат за развода е само и единствено Ваш. Ако считате, че семейното право Ви е пределно ясно действайте сами, ако смятате, че по-умното решение е да се обърнете към адвокат – тогава го направете.

 13. Михаил Димитров Димов каза:

  Здавей те искам да попитам за следния казус.С съпругата ми се разделих ме по взаимно съгласие, като големия ми син остана при мен а малкия при нея.Преди да се разведем аз я хвахах в изневяра и тя по- най бързия път се рзведе с мен но малкия ми син остана при мен като нежела е да говори и да се вижда с нея въпреки че аз го обеждавам по не да говори Тя от своя страна нито го търси нито иска да разговаря , когато сестигне до разговор тя отправя заплахи към него и мен.Затова потърсих закрила на детето а от там ме препратиха в прокуратура и подадох жалба .тя беше предупредена и аз отеглих жалбата.Неми даде никакви дрехи ивсичко негово без значение кой го е купувал живей много лек начин на живот задлъжняла е към нап с15000 лв премахнаги от своите социални профики както и взе сим картата на малкия.Имам ли право да искам инеговите права той е на 11г

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Здравейте,
   сложни въпроси като тези касаещи промяна на режима на упражняване на родителски права няма как да получат отговор с онлайн консултация, доколкото следва да се знаят и най-малката подробност, за да се прецени има ли или не основания за завеждане на дело. Съветвам Ви да си запишете час за консултация с добър адвокат по семейно право, за да получите отговор на Вашия въпрос.

 14. Михаела Михайлова каза:

  Здравейте, с бащата на дъщеря ми имаме съдебно споразумение за родителски права и издръжка, като режима на контакти той никога не е спазвал (не е търсил детето от 4 години), а заради неплащане на издръжката беше осъден на пробация миналата година. Сега имам нов мъж и друго дете, а дъщеря ми припознава него като баща. Биологичният ѝ такъв обаче е решил да ми прави мръсотия и се появи без никакво предупреждение и без мое знание, взе я и напълни главата ѝ с глупости. Детето е в шок, тъй като не подозира за съществуването му. Не желае да има контакти с него, но според съдебното решение той има право. Какво мога да направя чисто правно, за да огранича подобни стресиращи моменти?

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Най – общо единственото, което можете да направите е да искате виждане на детето само в режима определен в решението или ако са налице определени предпоставки да се опитате да промените режима като го ограничите.

 15. Николай каза:

  Здравейте адвокат Белев! Искам да ви попитам нещо конкретно,и ще сам ви много благодарен ако ми отговорите ! Жената на брат ми,с която няма брак му заведе дело срещу него по ЗЗДН .Набедиго в такива лъжи,с цел да изкара заповед за незабавна защита за нея и детето,което е на 10 месеца. И успя в интерес на истината,да си извади заповед за незабавна защита,и на детето,което заряза 2 пъти,но с полиция и тази заповед взема при нея.Детето по адрес е от местоживеенето на бащата,но сега в заповедта са му дали временен адрес при родителите на маиката,където е и тя.Стигна се до дело,брат ми си нае адвокат който я разобличи на пълно.Сега след като я отхвърлиха молбата и,можели да си вземе детето пак кадето му е домът? А и какви санкции може да има спрямо нея че го е набедила Искам също да дооточня че делото го е завела от нейно и от на детето името.Какво може брат ми да направи за да си получи най-тежкото наказание,за какво да я съди?Също така искам да спомена че съседи са виждали тя да бие детето,казаха на брат ми и той естествено сигнализира закрила на детето,но никакъв ефект! И най важното-Имали шанс ако заведе дело за родителски права да ги получи брат ми,след като тя го набеди в домашно насилие?

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   За съжаление без да познавам и в най-малки детайли конкретния проблем, не мога да се ангажирам с отговор на поставените въпроси. Казусът Ви е от естество което изключва даването на правилен отговор онлайн. Относно вземането на детето следва да се води дело, било за родителски права или за режим на лични отношения в зависимост от шансовете за успех. Но какви са тези шансове може да се прецени само и единствено след като се види с какви доказателства разполагате за това, че поставя детето в риск.

 16. Джиджи каза:

  Здравейте , с мъжа ми имаме дете на 1,6г. Нямаме развод ,но сме разделени, не живеем заедно. Какви са неговите права върху детето при тази ситуация? Благодаря

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   След като не сте водили дело за развод в момента бащата има равни права с Вас и може да взема и вижда детето както и когато пожелае.

  • Ива Богданова каза:

   Здравейте, искам да се разведа , но изпитвам страх мъжът ми да не ми вземе детето. Тя е на 4 годинки има ли право да избира при кой родител ще живее? Мъжът ми ме заплашва че ще ми я вземе, че ще плати в съда , че ще ме убие. Всякакви такива изказвания. Много ме е страх . Какво ще ме посъветвате ?

   • Адвокат Лазар Белев каза:

    Госпожо,
    българите имат една много хубава поговорка „Куче, което лае – не хапе“. Та така и с мъжът Ви. А страхът Ви е абсолютно неоснователен и заплахите имат за цел единствено да Ви държат в подчинение. Трябва да разберете, че страхът Ви не почива на никакви основателни и обективни факти, а е плод на Вашето въображение, какво евентуално ще Ви се случи. Не си губете времето, а потърсете добър бракоразводен адвокат, който да прекрати бракът Ви. Относно детето – на 4 години никой за нищо няма да го пита в едно дело.

 17. Ani каза:

  Здравейте, пиша Ви с с молба за разяснение –
  в решението за развод по повод режима на лични отношения е записано следното – първа събота и неделя с преспиване, трета петък събота и неделя с преспиване (от 19:30 в петък до 18:00 в неделя), с изключение на съвпадащите с този режим дни, в които майката ползва платен годишен отпуск. Ако майката си вземе отпуск от 01-25 число на месеца да се разбира ли, че бащата няма да види детето си съответния месец? За дните, които може да ползва лятото има друг текст. Те също трябва да се съобразят с годишния отпуск на майката. Благодаря!

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Защо вместо да се занимавате с глупости и да четете съдебното решение просто не поговорите с майката и да си уточните кой, кога, какво ще прави? Решете си проблема като зрял и цивилизован човек. А съдебното решение всеки може да си го чете както му изнася. Не се оставяйте един лист хартия да определя отношенията с Вашето дете, поддържайте комуникация с майката. Това е начина да няма конфликти и неразбирателства.

 18. Мария каза:

  Добър ден.Искам да попитам какво мога да направя ако бащата на детето ми,с който сме разведени, не спази съдебното решение.Трябваше да ми върне детето вчера след 30дневен престой при него,но не го направи.

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Обадете му се и говорете като нормални, големи хора. Ако въпреки това не го направи сезирайте прокуратурата.

 19. Татяна каза:

  Здравейте, въпросът ми следния: Разводът ни е по взаимно съгласие, но по невнимание сме внесли грешно споразмуние за свиждането на бащата с детето и съответно решението на съда излиза с срешени дни за свиждане. Какво можем да направим за да коригираме споразумението при излязло вече решение! Благодаря предварително за отговора!

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Съжалявам, но нищо не можете да направите. Решението не подлежи на обжалване и корекция и е влязло в сила. Следвало е да сте по-внимателни при подписването на подобни важни документи и да ползвате услугите на специализиран бракоразводен адвокат. Ако толкова искате да промените това следва да водите ново дело за промяна на режима на лични отношения.

 20. Петя каза:

  Здравейте! Омъжена съм от 10години за италианец.Живеем в Италия.Имаве дъщеря на 9год.
  От както се роди детето,той ме подлага на редовен психически тормоз. Не ми е позволявал да работя никога. Контролира всяко мое действие на мен и детето ни. От дълго време се опитвам да се преборя със страховете си и да направя крачка към евентуална раздяла. Но се страхувам от разговор с него,защото той има тенденции към агресия. Дори след скандал ,да съм казвала,че ще си тръгна,той ми отговаря,че мога да го направя на секундата,но дъщеря ни остава при него. Той никога не е бил баща в истинският смисъл на думата,това,че ни изхранва и и купува нови дрехи,дотам! Тя не обича да е около него,защото се притеснява от избухливи му нрав. Последните месеци,дори заспива със страх. Мисля,че момента отдавна е назрял са се преборя със себе си и да действам. Но те знам от къде да започна. Не съм работила и нямам никакви средства- това ме притеснява много,че може да възложи родителските права на него. Моля ви , за помощ и съвет. Благодаря!

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Здравейте,
   развод можете да получите в България, доколкото сте българска гражданка, но за съжаление при това положение компетентен по въпросите за издръжката, родителските права и режима на лични отношения е италианския съд. С две думи по-добре е цялото дело да се води там и съответно да се потърси помощ от местен адвокат, който е по-добре запознат с италианското законодателство касаещо развода.

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: