БЕЗПЛАТНИ ПРАВНИ КОНСУЛТАЦИИ ПО БРАКОРАЗВОДНИ КАЗУСИ

Адвокат развводНа настоящата страница можете да задавате своите въпроси свързани с различни аспекти на бракоразводния процес, разводът по взаимно съгласие, разводът по исков ред, издръжки, домашно насилие и т.н. Моля имайте предвид, че не следва да се злоупотребява с тази функция на сайта и си запазвам правото да не публикувам и да не отговарям на въпроси, за отговорът, на които се налага проучване на документи, предоставени от клиента. Тези действия са от категорията на платените адвокатски услуги и съответно времето ангажирано за проучването и даването на заключение следва да бъде заплатено.

ДЕБЕЛО ПОДЧЕРТАВАМ, ЧЕ НЕ ОТГОВАРЯМ НА ВЪПРОСИ НАПИСАНИ НА „МАЙМУНИЦА“ И ЗАДАДЕНИТЕ В ТАКЪВ ФОРМАТ ПИТАНИЯ ЩЕ БЪДАТ ДИРЕКТНО ИЗТРИВАНИ, БЕЗ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАМ НИ НАЙ-МАЛКО ОТ СЪДЪРЖАНИЕТО ИМ! ПИШЕТЕ НА БЪЛГАРСКИ!

ИМАЙТЕ ПРЕДВИД СЪЩО ТАКА, ЧЕ НЕ ДАВАМ БЕЗПЛАТНИ ПРАВНИ КОНСУЛТАЦИИ ПО ТЕЛЕФОН ИЛИ И-МЕЙЛ. АКО ЖЕЛАЕТЕ ДА МИ СЕ ОБАДИТЕ ПО ТЕЛЕФОН ИЛИ МЕ АНГАЖИРАТЕ С ПИСМЕНА КОНСУЛТАЦИЯ ПО ЕЛЕКТРОННАТА ПОЩА ТОВА СЪГЛАСНО ТАРИФАТА ЗА АДВОКАТСКИТЕ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ ЩЕ ВИ СТРУВА СЪОТВЕТНО 30 ЛЕВА ЗА УСТНА КОНСУЛТАЦИЯ /ДО 20 МИНУТИ/ И 60 ЛЕВА ЗА ПИСМЕНА, ПЛАТИМИ ПО ПОСОЧЕНА ОТ МЕН БАНКОВА СМЕТКА. КОНСУЛТАЦИИТЕ ПО БРАЧНИ И СЕМЕЙНИ КАЗУСИ НА МЯСТО В ОФИСА МИ СЛЕД ПРЕДВАРИТЕЛНА УГОВОРКА СА ПО 60 ЛЕВА НА ЧАС И ГИ ПРЕПОРЪЧВАМ, АКО КАЗУСЪТ ВИ НЕ СЕ ОГРАНИЧАВА ДО 1-2 ВЪПРОСА, А НАЛАГА АНАЛИЗ НА ЦЯЛОСТНА СИТУАЦИЯ.

СЛЕД КАТО ПРЕВОДЪТ БЪДЕ ПОЛУЧЕН МОЖЕТЕ ДА МИ СЕ ОБАДИТЕ ПО ТЕЛЕФОНА /ВКЛЮЧИТЕЛНО И ПО ВАЙБЪР/ ИЛИ ДА МИ ПИШЕТЕ И СЪОТВЕТНО ДА ПОЛУЧИТЕ ОТГОВОР НА ПРАВНИТЕ ВЪПРОСИ СВЪРЗАНИ С БРАКА, РАЗВОДА, ИЗДРЪЖКАТА И РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА. УГОВАРЯНЕТО ЗА ЧАСОВЕ ЗА КОНСУЛТАЦИЯ ДИСТАНЦИОННО ИЛИ НА МЯСТО В ОФИСА И НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ СТАВА НА ТЕЛ. 0876 217 476, ИЛИ НА ЕЛЕКТРОННАТА МИ ПОЩА lazarbelev@gmail.com.

Преди да зададете въпрос моля проверете дали на същият не съм отговорил в някоя от следните статии:

1. ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ КЪМ БРАКОРАЗВОДНИЯ АДВОКАТ – първа част
2. ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ КЪМ БРАКОРАЗВОДНИЯ АДВОКАТ – втора част
3. РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ В СОФИЯ – първа част
4. РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ В СОФИЯ – втора част
5. КОЛКО ПРОДЪЛЖАВА ЕДИН РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ
6. КАКВИ СА РАЗХОДИТЕ ПРИ РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ
7. ВЪЗМОЖЕН ЛИ Е БЪРЗ РАЗВОД В БЪЛГАРИЯ
8. РАЗВОД С ЧУЖДНЕЦ В БЪЛГАРИЯ

913 Comments

 1. Роза каза:

  Здравейте. Аз имам един въпрос значи имам един син на 9 години. нямах брак с Бащата на детето тоя беше ми направил пълномощно за пътуване и сега живеем в Германия а сега имам голям проблем изтекъл е срока на Паспорта и сега не мога да подновя паспорта без бащата. отказва ми да даде правото .Нямам никакъв контакт с него около 5 години .Моля ви за помощ

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Оставяте детето в Германия и отивате да намерите бащата да направи пълномощното, иначе ще влезете в едни дела и в България и в Германия, които ще продължат с години.

   • Роза каза:

    Здравейте отново. Бащата тука е в Германия обаче не иска да ми даде пълномощно да извадя паспорта отказва да ми го даде И аз искам сега да отивам на съда за да му отворя дело да взема правата си

    • Адвокат Лазар Белев каза:

     Не се занимавайте с глупости, присъждането на родителските права не Ви решава проблемите, след като и детето и бащата са в Германия се консултирайте с немски адвокат за това какво дело следва да заведете там.

 2. Тодор Димитров каза:

  Разведени сме по взаимно съгласие и стандартен режим за виждане на детето.Уведомил съм майката на детето,че ще ползвам годишния си отпуск през месец Юни и ще взема детето за 20 дни както е разпореждането на съда. Днес тя ме уведоми,че ако взема детето и го заведа при мойте родители ще прати полиция да го доведе. Уведомих я предварително с СМС както ме посъветва нейния адвокат. Може ли да ми забрани да взема детето или да го отведе с полиция?

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Пълни глупости. Бившата Ви жена по никакъв начин не може да Ви казва къде ще водите детето в дните си за лични контакти. А че сте постигнали споразумение, в което поради неяснота е заложен конфликт, това е отделен въпрос.

   • Тодор каза:

    Благодаря ви.Хванах я в изневяра и поисках развод. Тя се съгласи на взаимно съгласия защотото не ми се занимаваше повече. Но след като решението излезе тя започна с номерата. А реално повечето време аз прекарвам с детето понеже тя е все заета. Говорех с нейния адвокат и всичко ще е наред. Благодаря ви.

 3. Даниела каза:

  Здравейте,при развод по взаимно съгласие ако единия не се яви на делото и се откаже от развода какъв е начина да бъде възможен развод ако същия не се явява на делата никога?Благодаря

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Ако единият от съпрузите не се яви на дело за развод делото се прекратява. Ако не се яви остава отворена възможността за развод по исков ред.

 4. Анастасия Костадинова каза:

  Здравейте!
  Ако апартаментът ми е придобит преди женитбата, при развод след 10-годишен брак мъжът ми притежава ли дял от жилището?
  Благодаря!

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Не, защото придобитите преди брака недвижими имоти са лична собственост на съпругът, който ги е придобил и не са съпружеска имуществена общност, която да се дели при развод.

 5. kiril каза:

  здравеите искам да попитам при положение че маиката е извън страната а родителските права са на нея мога ли да си взема детето от бабата и дядото и законно ли ще е

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Нямате право да вземате детето извън режима на лични отношения, който Ви е определен. Отсъствието на майката може да се тълкува като невъзможност да упражнява родителските права, което е основание за промяна на титуляра на родителските права, което става със съдебно дело.

 6. Зори Петрова каза:

  Съпругът ми има ООД, в което аз нямам участие. Аз сама отглеждам децата ни, той не ни дава стотинка, а води поредната си „любов“ на пътешествия. Мога ли да направя нещо? Ще се консултирам с Вас по съответния ред, просто искам да знам дали въобще мога да направя нещо?

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Ако имате принос за развитието на фирмата на съпругът Ви можете при развод да претендирате част от стойността на дяловете му, но този принос следва да се докаже, което не е много лесно, както показва практиката ми по такива казуси.

   • Зори Петрова каза:

    Благодаря Ви!
    Изключително коректен и точен сте, с прекрасни впечатления съм от Вашите он-лайн консултации. Не подвеждате хората, не им давате напразни надежди, изключително точен сте. Желая Ви всичко най-добро!

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: