БЕЗПЛАТНИ ПРАВНИ КОНСУЛТАЦИИ ПО БРАКОРАЗВОДНИ КАЗУСИ

Адвокат развводНа настоящата страница можете да задавате своите въпроси свързани с различни аспекти на бракоразводния процес, разводът по взаимно съгласие, разводът по исков ред, издръжки, домашно насилие и т.н. Моля имайте предвид, че не следва да се злоупотребява с тази функция на сайта и си запазвам правото да не публикувам и да не отговарям на въпроси, за отговорът, на които се налага проучване на документи, предоставени от клиента. Тези действия са от категорията на платените адвокатски услуги и съответно времето ангажирано за проучването и даването на заключение следва да бъде заплатено.

ДЕБЕЛО ПОДЧЕРТАВАМ, ЧЕ НЕ ОТГОВАРЯМ НА ВЪПРОСИ НАПИСАНИ НА „МАЙМУНИЦА“ И ЗАДАДЕНИТЕ В ТАКЪВ ФОРМАТ ПИТАНИЯ ЩЕ БЪДАТ ДИРЕКТНО ИЗТРИВАНИ, БЕЗ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАМ НИ НАЙ-МАЛКО ОТ СЪДЪРЖАНИЕТО ИМ! ПИШЕТЕ НА БЪЛГАРСКИ!

ИМАЙТЕ ПРЕДВИД СЪЩО ТАКА, ЧЕ НЕ ДАВАМ БЕЗПЛАТНИ ПРАВНИ КОНСУЛТАЦИИ ПО ТЕЛЕФОН ИЛИ И-МЕЙЛ. АКО ЖЕЛАЕТЕ ДА МИ СЕ ОБАДИТЕ ПО ТЕЛЕФОН ИЛИ МЕ АНГАЖИРАТЕ С ПИСМЕНА КОНСУЛТАЦИЯ ПО ЕЛЕКТРОННАТА ПОЩА ТОВА СЪГЛАСНО ТАРИФАТА ЗА АДВОКАТСКИТЕ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ ЩЕ ВИ СТРУВА СЪОТВЕТНО 30 ЛЕВА ЗА УСТНА КОНСУЛТАЦИЯ /ДО 20 МИНУТИ/ И 60 ЛЕВА ЗА ПИСМЕНА, ПЛАТИМИ ПО ПОСОЧЕНА ОТ МЕН БАНКОВА СМЕТКА. КОНСУЛТАЦИИТЕ ПО БРАЧНИ И СЕМЕЙНИ КАЗУСИ НА МЯСТО В ОФИСА МИ СЛЕД ПРЕДВАРИТЕЛНА УГОВОРКА СА ПО 60 ЛЕВА НА ЧАС И ГИ ПРЕПОРЪЧВАМ, АКО КАЗУСЪТ ВИ НЕ СЕ ОГРАНИЧАВА ДО 1-2 ВЪПРОСА, А НАЛАГА АНАЛИЗ НА ЦЯЛОСТНА СИТУАЦИЯ.

СЛЕД КАТО ПРЕВОДЪТ БЪДЕ ПОЛУЧЕН МОЖЕТЕ ДА МИ СЕ ОБАДИТЕ ПО ТЕЛЕФОНА /ВКЛЮЧИТЕЛНО И ПО ВАЙБЪР/ ИЛИ ДА МИ ПИШЕТЕ И СЪОТВЕТНО ДА ПОЛУЧИТЕ ОТГОВОР НА ПРАВНИТЕ ВЪПРОСИ СВЪРЗАНИ С БРАКА, РАЗВОДА, ИЗДРЪЖКАТА И РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА. УГОВАРЯНЕТО ЗА ЧАСОВЕ ЗА КОНСУЛТАЦИЯ ДИСТАНЦИОННО ИЛИ НА МЯСТО В ОФИСА И НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ СТАВА НА ТЕЛ. 0876 217 476, ИЛИ НА ЕЛЕКТРОННАТА МИ ПОЩА lazarbelev@gmail.com.

Преди да зададете въпрос моля проверете дали на същият не съм отговорил в някоя от следните статии:

1. ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ КЪМ БРАКОРАЗВОДНИЯ АДВОКАТ – първа част
2. ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ КЪМ БРАКОРАЗВОДНИЯ АДВОКАТ – втора част
3. РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ В СОФИЯ – първа част
4. РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ В СОФИЯ – втора част
5. КОЛКО ПРОДЪЛЖАВА ЕДИН РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ
6. КАКВИ СА РАЗХОДИТЕ ПРИ РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ
7. ВЪЗМОЖЕН ЛИ Е БЪРЗ РАЗВОД В БЪЛГАРИЯ
8. РАЗВОД С ЧУЖДНЕЦ В БЪЛГАРИЯ

874 Comments

 1. Татяна Стоилова каза:

  На делата сина ми се защитаваше сам.Не сме имали адвокат и затова питам Вас ако можете да ми дадете консултация.

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Образувайте изпълнително дело, ако още не сте го направили и ако счетете за нужно и целесъобразно сезирайте прокуратурата за неплатените издръжки.

 2. Татяна Стоилова каза:

  Здравейте,искам да попитам какво трябва да направя,за да си получи сина ми парите от своя баща?завел е изпълнително дело за издръжка чрез държавен съдия изпълнител и от месец септември 2017 до месец февруари 2018 не е получавал издръжка.Този месец му беше преведена сумата за издръжка -редовната от 140 лв.Бащата е представил бележки,с които декларира,че му е пращал периодично някакви суми с които е бил погасил сумите за минал период.Декларирал е суми от по 30,40 и 50 лв от месец юли 2017 год.Тогава сина ми е получавал издръжка и все още не е било заведено делото за продължаване на издръжката.Новото дело е заведено на 21.09.2017 год.През месец 02.2018 год свекърва ми даде на сина ми 500лв за костюм за бала,но понеже е трудно подвижна ,бившият ми съпруг изпрати парите на сина ми и декларира и тях като доброволно дадени.Той е получил покана за доброволно плащане на 01.02.2018 год.

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Здравейте,
   така зададените въпроси следва да отправите към адвоката, който сте натоварили с делата за издръжка, доколкото не смятам, че аз следва да Ви давам безплатни консултации по въпроси, чиито отговор следва да получите от юрист, на когото плащате.

 3. Тина каза:

  Здравейте омъжена със от 16 години със съпруга ми не живеем заедно от 8 години , той е със психически провери от 2007 година лекуван във Италия , не е давал никога пари за синът ни който във момента е на 16 години.Искам да попитам колко време ще трае процедурата по развода?

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Без да знам подробности няма как да отговоря на въпросът Ви. Колко ще трае процедурата по развод зависи от това в кой съд ще бъде, дали съпругът Ви има известен адрес, дали ще оспорва иска или ще съдейства за развод по взаимно съгласие. Както виждате без тези детайли какъвто и отговор на Ви дам може да бъде абсолютно погрешен.

 4. Димитрова каза:

  Здравейте,
  След прекратяване на отношения на семейни начала преди години, последвани от дела за родителски права над детето и съответно присъждането им от съда на майката, 6 години по-късно поради проявяване на резултатите от така характерното за тези процеси настройване на детето срещу майката, както и последвалото системно подкопаване на авторитета й, бих искала да попитам как би могло юридически да се прехвърлят правата над детето към бащата. Детето е на 12 години и открито предпочита да живее не при майка си. Каква е процедурата и възможна ли е?

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Процедурата се нарича промяна на титуляра на упражняване на родителските права по съдебен ред. Това е един от възможно най-сложните казуси в семейното право и успешният изход на такъв процес зависи и от най-дребната подробност. Особено ако става въпрос за прехвърляне на правата върху бащата.

 5. Маргарита Монева каза:

  Здравейте,адвокат Белев! Моят въпрос е следния-при развод по взаимно съгласие 1-то от две придобити по време на брака жилища се дава на съпругата до навършване на пълнолетие на детето. Другото жилище се поддържа и обитава от съпруга .Со ствеността е и на двамата по 1/2.Дължат ли се разходи за ремонт на покрив или ВиК на общите части от този,който не обитава жилището. Благодаря Ви!

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Естествено, че се дължат, тук не е важно качеството бивш съпруг, а качеството съсобственик.

 6. Жени Огнянова каза:

  Здравейте!Пише Ви студентка на 22год.Водих дело срещу баща си за издръжка ,но го загубих.Имам срок на обжалване 14дни,но не мога да продължа по финансови причини .Осъдена съм да заплатя разходите на баща ми по делото плюс таксите по делото.Адвокатката ми твърдеше ,че делото е много леко и ще спечелим….на 100%.На не стана така той имал да издържа четиричленно семейство с което живеел на семейни начала , а и се изкара безработен и без доходи,безработен…Въпросът ми е какво мога да направя от тук нататък като не мога да продължа нататък поради финансови причини и какво се случва като не мога да платя тези суми на които съм осъдена.Предварително Ви благодаря!

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Изобщо не е трябвало да водите дело за издръжка на студент, при тези обстоятелства. Делата за издръжка на пълнолетни в никакъв случай не са лесни и обикновено студентите по трудния начин разбират, че не всичко, което лети се яде. Едно такова дело се печели трудно и то след внимателно проучване. Вероятно адвокатката Ви е подвела. Моят съвет е да спрете до тук, защото на следваща инстанция също няма да спечелите, а ще увеличите и загубите си. А защо не е трябвало да водите делото при такива условия можете да прочетете в двете ми статии по въпроса:
   1. Защита на ответника по дело за издръжка на пълнолетно дете
   2. Дело за издръжка на студент

 7. Борислава Маркова каза:

  Здравейте,от девет години не сме заедно със съпруга ми,аз отглеждам сама малкия ни син,работя на половин работен ден,защото се грижа за болната ми майка.Съпруга ми не ми помага за детето-нито финансово,нито под друга форма.Бихте ли ми обяснили как да получа развод,ако не мога да наема адвокат,тъй като финансовото състояние не ми го позволява.Благодаря предварително.

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Здравейте,
   съветвам Ви да не си правите експерименти и да се обърнете към адвокат. Нито е толкова скъпо, нито толкова трудно. А и със сигурност използването на услугите на добър бракоразводен адвокат ще се изплати много бързо, само от присъдената Ви издръжка за минало време.

 8. Гергана Димитрова каза:

  Здравейте, имам дете на 2г., делото за родителски права е още висящо. Имам привременни мерки бащата да вижда детето 2 пъти в месеца по 2 часа в мое присъствие. Подложена съм на постоянен тормоз от него. Сега искам да запиша детето на ясла, за да се върна на работа. Бащата ме тормози и ме заплашва че ще ми прави спънки нарочно да не мога да запиша детето на ясла. Нямал да си даде съгласието, ще ходел с детската градина да се разправя, ако го пусна щял от градината да отвлече детето без да знам и тн. След като на мен са присъдени правата по привременни мерки има ли това право? Как да спра този постоянен тормоз?

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   След като вече имате образувано дело за родителски права считам, че този въпрос е резонно да зададете на упълномощения от Вас адвокат, доколкото на същия заплащате възнаграждение, за да разреши и Ви консултира по проблемите, които Ви притесняват.

 9. Марина каза:

  Здравейте, имам сключен брак с мъж, който наскоро придоби жълта книжка за психично болен. При развод има ли вероятност да ме осъдят да му изплащал месечна издръжка?

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   По-скоро не. Все пак зависи и от това кой ще го представлява при развода и какви насрещни претенции ще предяви. Съветвам Ви първа да предприемете стъпки за иницииране на развод на това основание, за да си спестите възможни изненади.

 10. Цанкова каза:

  Здравейте , заведено е дело срещу мен от дядото на моето дете , за режим на свиждане, иск който напрактика аз не оспорвам, имам въжражения , детето не контактува единствено с него защото го настройва срещу сегашния ми съпруг и няколко пъти я бие, в знак на това че тя се съпротивлява, детето се вижда с баба си по бащина линия и братовчедите си най редовно. Въпроса ми към вас е , дали мога сама да се явя в съда, нямам динансовата възможност да платя хонорар на адвоката, не работя, а и биолог и баща не изплаща редовно издръжката си да не кажа вече 5 месеца, до колко това ще бъде в мой плюс и съответно минус

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Ако искате да участвате и изложите възраженията си по начин да бъдат приети от съда Ви трябва адвокат. Иначе няма да успеете да докажете нищо. Това, че бащата не плаща издръжка е без значение за предявения срещу Вас иск.

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: