БЕЗПЛАТНИ ПРАВНИ КОНСУЛТАЦИИ ПО БРАКОРАЗВОДНИ КАЗУСИ

Адвокат развводНа настоящата страница можете да задавате своите въпроси свързани с различни аспекти на бракоразводния процес, разводът по взаимно съгласие, разводът по исков ред, издръжки, домашно насилие и т.н. Моля имайте предвид, че не следва да се злоупотребява с тази функция на сайта и си запазвам правото да не публикувам и да не отговарям на въпроси, за отговорът, на които се налага проучване на документи, предоставени от клиента. Тези действия са от категорията на платените адвокатски услуги и съответно времето ангажирано за проучването и даването на заключение следва да бъде заплатено.

ДЕБЕЛО ПОДЧЕРТАВАМ, ЧЕ НЕ ОТГОВАРЯМ НА ВЪПРОСИ НАПИСАНИ НА „МАЙМУНИЦА“ И ЗАДАДЕНИТЕ В ТАКЪВ ФОРМАТ ПИТАНИЯ ЩЕ БЪДАТ ДИРЕКТНО ИЗТРИВАНИ, БЕЗ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАМ НИ НАЙ-МАЛКО ОТ СЪДЪРЖАНИЕТО ИМ! ПИШЕТЕ НА БЪЛГАРСКИ!

ИМАЙТЕ ПРЕДВИД СЪЩО ТАКА, ЧЕ НЕ ДАВАМ БЕЗПЛАТНИ ПРАВНИ КОНСУЛТАЦИИ ПО ТЕЛЕФОН ИЛИ И-МЕЙЛ. АКО ЖЕЛАЕТЕ ДА МИ СЕ ОБАДИТЕ ПО ТЕЛЕФОН ИЛИ МЕ АНГАЖИРАТЕ С ПИСМЕНА КОНСУЛТАЦИЯ ПО ЕЛЕКТРОННАТА ПОЩА ТОВА СЪГЛАСНО ТАРИФАТА ЗА АДВОКАТСКИТЕ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ ЩЕ ВИ СТРУВА СЪОТВЕТНО 30 ЛЕВА ЗА УСТНА КОНСУЛТАЦИЯ /ДО 20 МИНУТИ/ И 60 ЛЕВА ЗА ПИСМЕНА, ПЛАТИМИ ПО ПОСОЧЕНА ОТ МЕН БАНКОВА СМЕТКА. КОНСУЛТАЦИИТЕ ПО БРАЧНИ И СЕМЕЙНИ КАЗУСИ НА МЯСТО В ОФИСА МИ СЛЕД ПРЕДВАРИТЕЛНА УГОВОРКА СА ПО 60 ЛЕВА НА ЧАС И ГИ ПРЕПОРЪЧВАМ, АКО КАЗУСЪТ ВИ НЕ СЕ ОГРАНИЧАВА ДО 1-2 ВЪПРОСА, А НАЛАГА АНАЛИЗ НА ЦЯЛОСТНА СИТУАЦИЯ.

СЛЕД КАТО ПРЕВОДЪТ БЪДЕ ПОЛУЧЕН МОЖЕТЕ ДА МИ СЕ ОБАДИТЕ ПО ТЕЛЕФОНА /ВКЛЮЧИТЕЛНО И ПО ВАЙБЪР/ ИЛИ ДА МИ ПИШЕТЕ И СЪОТВЕТНО ДА ПОЛУЧИТЕ ОТГОВОР НА ПРАВНИТЕ ВЪПРОСИ СВЪРЗАНИ С БРАКА, РАЗВОДА, ИЗДРЪЖКАТА И РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА. УГОВАРЯНЕТО ЗА ЧАСОВЕ ЗА КОНСУЛТАЦИЯ ДИСТАНЦИОННО ИЛИ НА МЯСТО В ОФИСА И НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ СТАВА НА ТЕЛ. 0876 217 476, ИЛИ НА ЕЛЕКТРОННАТА МИ ПОЩА lazarbelev@gmail.com.

Преди да зададете въпрос моля проверете дали на същият не съм отговорил в някоя от следните статии:

1. ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ КЪМ БРАКОРАЗВОДНИЯ АДВОКАТ – първа част
2. ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ КЪМ БРАКОРАЗВОДНИЯ АДВОКАТ – втора част
3. РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ В СОФИЯ – първа част
4. РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ В СОФИЯ – втора част
5. КОЛКО ПРОДЪЛЖАВА ЕДИН РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ
6. КАКВИ СА РАЗХОДИТЕ ПРИ РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ
7. ВЪЗМОЖЕН ЛИ Е БЪРЗ РАЗВОД В БЪЛГАРИЯ
8. РАЗВОД С ЧУЖДНЕЦ В БЪЛГАРИЯ

1 118 Comments

 1. Даниела каза:

  Добър ден! Искам да попитам когато е обявена дата за заседание за развод по взаимно съгласие и жената е посочила че няма претенции да се дели имущество което е придобил мъжа след брака на две и че няма да остане с детето в семейното жилище а е посочила друг адрес,на делото може ли да промени исканията си.Благодаря!

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Може да заяви, че не поддържа споразумението за развод по взаимно съгласие и делото да бъде прекратено. Другия вариант е преди делото да се предоговорят условията и да бъде вкарано променено споразумение. Доколкото в производството по развод по взаимно съгласие всичко се решава по взаимно съгласие между съпрузите подобно действие не само противоречи на общите принципи, а и изнервя страшно съдията, което в едно следващо производство със сигурност ще се отрази негативно на страната, която е извъртяла такъв „номер“. Всички въпроси при развод по взаимно съгласие се решават предварително, премислят се внимателно и се консултират с опитен адвокат, за да не се стига именно до такива ситуации от рода на „Ама аз сега друго искам!“.

   • Даниела каза:

    Ясно благодаря за отговора,а ако не се яви един от двамата делото се прекратява предполагам и няма някакви санкции за този който не се е явил

    • Адвокат Лазар Белев каза:

     Санкции финансови няма, но при следващо дело ще бъдете при същия съдия, а той няма да е особено щастлив, че му се налага два пъти да се занимава с един и същи развод. Всеки цени времето и усилията си. Така че негативи при всички положения ще има.

 2. Петя Делчева каза:

  Добър ден Адвокат Белев,

  Живея във Франция и имам дете, родено там, което е само с българско гражданство. На първа инстанция спечелих пълни родителски права и решението беше взето с titre provisoire, което не знам как да преведа на български юридически език, но определя влизането директно в сила на решението и че изпълнението му не може да се прекъсне в случай на обжалване. Бащата все пак обжалва пред Апелативния съд и аз отново спечелих. На последната страница по техния закон има тампон, който изрично се поставя в случай, когато решението отново влиза директно в сила и по техния закон изпълненията на решенията на апелативния съд по граждански дела не се прекъсват в случай на касационно обжалване.
  Искам да извадя паспорт на детето, за да се приберем в България, което отлагам, вече три години, по тези причини, и въпросът ми е кое решение сега трябва да преведа и легализирам, за пред нашите власти – това от първа инстанция или потвърждаващото на втора. Също така се изисква решение, влязло в сила, което по нашия закон се определя с удосотверение за необжалване, но тук, както споменах, влизането в изпълнение е изрично споменато в самото решение, т.е. ще ми бъде ли признато така решението от властите, за да ми уважат молбата за паспорорт.
  Благодаря предварително за отделеното време и Вашият отговор.

  С уважением
  Петя Делчева

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Не си усложнявайте живота, а направете всичко както е по нашето законодателство. Просто защото ще попаднете на някой изключително тъп общински служител, на който разпоредбите на френското законодателство нищо не му говорят и само ще си скъсате нервите. Това, което следва да вкарате за признаване е решението на първата инстанция. Имайте предвид обаче, че така както ми го обяснявате, това, че са Ви дали упражняването на родителските права, по никакъв начин не би следвало да Ви дава право еднолично да изкарате лични документи на детето. В МВР вероятно отново ще Ви искат декларация съгласие от бащата.

   • Петя Делчева каза:

    Благодаря Ви за отговора Адвокат Белев,

    Всъщност Autorié exclusive се дават на единия родител, в случай че на другия са отнети частично или пълно правата. Към това определение в съдебното решение се уточнява, че „родителят, чиите права са отнети, запазва правото си да се интересува от образованието и здравето на детето“. Бяха определили максимален срок от шест месеца, в който бащата да вижда детето само в рамките на една асоциация, като след изтичането им това право се прекратява. Той не го упражни и на това се опова, допълнително, адвокатът ми на обжалването. В мотивацията на съда към фактическите причини са цитирани двата члена, които отговарят почти буквално на тези от нашия кодекс – 131(1) и 132. Объркването ми идваше от това, че се сдобих „благополучно“ с две съдебни решения и не знаех кое да използвам за пред паспортните служби за доказване на правата ми да й йзвадя еднолично паспорт и именно страхът ми от някой „тъп“ общински служител :). Не мога да направя нищо по нашето законодатлство, защото без паспорт за двегодишната ми дъщеря не мога да напусна Франция, няма на кого да я оставя, в допълнение бащата не е българин.
    Между Франция и България има сключен договор за правна взаимопомощ и всички актове се признават от двете страни.
    В крайна сметка разбирам, че ми е необходимо съдебното решение на първа инстанция, то е основното и не това на апелативния съд, който всъщност го признава.
    Благодаря още веднъж!

 3. Даниела каза:

  Здравейте! За развод по взаимно съгласие ако на делото единия не се яви по уважителни причини след колко време долу горе има нова дата за дело.Благодаря предварително!

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Зависи от натовареността на съответния съдия, изрично направените искания посочващи, кога ще отпадне уважителната причина за неявяване на делото, от времето на годината и т.н. На този въпрос отговор е изключително трудно да се даде, но обикновено е между един и два месеца след първата дата. Ако делото е насрочено за юни-юли обаче предвид съдебната ваканция е възможно и датата на новото дело за развод по взаимно съгласие да бъде септември или октомври.

 4. Фикрия каза:

  Здравейте,При мен бащата спечели родотелските права,но нямям никакъв контакт с тях само в училище за 5 мин.Неси спазва седебното решение,пред социялни казва ,че може да си ги взема ,но после настройва децата и когато са в негово пресъствие отказват, а когато са сами искат при мен ,но ги е истрах от него.Вече незнам как да постъпя подадах жалбаа и дано има вариянт да могаа да си ги вземаа и аз при мен,по съдебното решение имам право всеки ден а моята адвокатка нищоо не съдейства даже жалбатаа сама реших искамм и имам правоо да си ги виждам!!!

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Очевидно сте използвали изключително бездарен адвокат или такъвq на който семейното право не е специалност. Сама сте се поставили в положение, от което е много трудно да се излезе. Това което мога да Ви посъветвам е да си намерите добър адвокат по семейно право, който да разгледа цялата ситуация в детайли и ако е възможно да се предприемат действия по защита на Вашите права. Но не хранете големи надежди – имали сте възможност ситуацията да се развие по друг начин, но сте я проиграли.

 5. Вана Борисова каза:

  Здравейте! Искам да Ви попитам, може ли дъщеря ми да получава издръжка ако баща и вече е инвалид 100 процента. Може ли да му се спират парите от пенията. Той е собственик на къща и апартамент а не плаща издръжка.

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Ако е собственик и на апартамент и на къща, въпреки че е инвалид може да се приеме, че има как да реализира доходи отдавайки ги под наем и следователно да заплаща издръжка.

 6. Тодор Русев каза:

  Здравейте! При развод по съдебно решение детето е при майката. По последна информация бащата е някъде в чужбина, но не се знае точно къде, липсват всякакви контакти или точна информация за местопребиваването на бащата. Бащата не е търсил детето от години, не плаща издръжка и т.н. – пълна изолация и липса на комуникация. Ако майката иска да отиде на екскурзия в чужбина с детето й трябва декларация съгласие. Как се процедира в този случай? Може ли по някакъв начин да се издири бащата или детето е обречено да бъде „затворник“ в България до навършване на пълнолетието си, ако баща му все пак не бъде открит, за да даде писмено съгласие? И другия вариант – ако все пак се намери бащата може ли в държавата в която е да подпише декларация , пред кой и къде – посолство или другасе трябва да бъде заверена , за да е всичко законно и например да я изпрати в България? И за всяко пътуване ли трябва изрична декларация или може 1, която да е безсрочна и без ограничения от място, продължителност на престоя и т.н на детето в чужбина? Благодаря предварително за отговора!

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Здравейте,
   ако бащата не може да бъде открит и не е плащал издръжката имате всички основания да заведете дело за лишаване от родителски права. Тогава детето напуска държавата само с показване на решението на граничните органи, без да се иска декларация съгласие за пътуване на дете в чужбина. Ако бащата бъде открит то декларацията следва да бъде нотариално заверена в българско консулство или посолство. Няма проблем декларацията да бъде подписана за неограничен брой държави и за неограничен период до навършване на пълнолетие от детето.

 7. петя каза:

  Здравейте ,дъщеря ми е с бг документи родена е тук ,баща и е холандец и живее там .Иска да му отида на гости с малаката за 1 седмица .Трябва ли ми разрешително от него за да напусна бг .Детето е признато

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Разбира се. Без декларация-съгласие заверена нотариално от бащата нямате абсолютно никакъв шанс да изведете детето извън България легално.

 8. Зори Петрова каза:

  Здравейте, по време на брака си построихме магазин за хранителни стоки. Постройката е СИО. За какво мога да претендирам при развод – половината от пазарната стойност на постройката ли? Правилно ли съм се ориентирала? Благодаря Ви предварително.

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Здравейте.
   Не, не можете. При развод не можете да претендирате за половината стойност, а за съответна идеална част. А после какво ще правите с тази Ваша идеална част е отделен въпрос.

 9. Миглена Наумова каза:

  Здравейте,
  Искам да Ви попитам според вас какъв е шанса да си взема детето от баща му. Разделихме се октомври миналата година.. Декември влезе в сила споразумение, което аз подписах. То гласи, че родителските права ще упражнява бащата, като аз ще го взимам всеки петък, събота неделя ще го връщам, плащам и издръжка. Консултирх се с адвокат по телефона(уж добър) за това го подписах. Трябваше ми време да си стъпя на краката за да мога в последствие да си гледам детето,защото имах една седмица срок да се изнесат съответна да си намеря квартира, по-добра работа. Детето иска колкото мен толкова и баща си. При баща си живее в 200 кв.къща(почти лукс) с всичко необходимо. При мен ще е в апартамент под наем от стая хол и кухня. Детето е на 2г.и 7 месеца. Баба му го гледа почти през цялото време. Тя го облича, тя го приспивна, тя го оправя за ясла или за лягане. Той го води на ясла и си играе два часа след работа с него,но и често патува. Гледах да съм максимално подробна за да мога да получа максимално добър отговор. Благодаря Ви предварително!

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Госпожо, при това положение Вие доброволно сте се съгласили родителските права да бъдат дадени за упражняване на бащата. Ако не са настъпили някакви радикални промени в условията за отглеждане и възпитание на това дете то шансовете Ви са нулеви. И само за Ваша информация – за важни въпроси касаещи бъдещето на Вас и детето Ви не се правят консултации по телефон или интернет, а се отива при адвокат, плаща се и се слуша какво Ви говори, защото той е човекът с опит и поглед върху подобни ситуации и неговият съвет спестява много нерви, пари и години неприятности. Именно с това си безотговорно поведение Вие сте се поставила сама в положението в което сте.

 10. S.Aripova каза:

  Здр те искам да ва попитам няколко въпроса
  Имам двойно гражданство в Турция преди живеех там имах браг и с БГ и в ТР имам само развод в БГ в Турция все още се водя омъжена имаме син който е роден в Турция от 8 години живеем в Дания
  Обаче Синът ми няма паспорт не мога да го искарам извън Дания
  Сега бащаму ми даде пълномощно да му искарам паспорт и ми даден без срочен подпис без негово разрешение да го водя в Турция обаче ме е страх да го водя в Турция
  Ако стане някакъв проблем в границата и ако Немога да го доведа вече в Дания
  Ще можели да ми дадете информация
  Благодаря ви предварително

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Вместо да се чудите как да си усложните живота просто идете в турското посолство в Дания и му извадете необходимите документи. Никой не може да Ви гарантира, че веднъж влязло в Турция детето ще се върне в Дания. А ако бащата реши да го спре, той има това право и единствено от Вас зависи дали ще поемете този риск.

 11. Татяна Стоилова каза:

  На делата сина ми се защитаваше сам.Не сме имали адвокат и затова питам Вас ако можете да ми дадете консултация.

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Образувайте изпълнително дело, ако още не сте го направили и ако счетете за нужно и целесъобразно сезирайте прокуратурата за неплатените издръжки.

 12. Татяна Стоилова каза:

  Здравейте,искам да попитам какво трябва да направя,за да си получи сина ми парите от своя баща?завел е изпълнително дело за издръжка чрез държавен съдия изпълнител и от месец септември 2017 до месец февруари 2018 не е получавал издръжка.Този месец му беше преведена сумата за издръжка -редовната от 140 лв.Бащата е представил бележки,с които декларира,че му е пращал периодично някакви суми с които е бил погасил сумите за минал период.Декларирал е суми от по 30,40 и 50 лв от месец юли 2017 год.Тогава сина ми е получавал издръжка и все още не е било заведено делото за продължаване на издръжката.Новото дело е заведено на 21.09.2017 год.През месец 02.2018 год свекърва ми даде на сина ми 500лв за костюм за бала,но понеже е трудно подвижна ,бившият ми съпруг изпрати парите на сина ми и декларира и тях като доброволно дадени.Той е получил покана за доброволно плащане на 01.02.2018 год.

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Здравейте,
   така зададените въпроси следва да отправите към адвоката, който сте натоварили с делата за издръжка, доколкото не смятам, че аз следва да Ви давам безплатни консултации по въпроси, чиито отговор следва да получите от юрист, на когото плащате.

 13. Тина каза:

  Здравейте омъжена със от 16 години със съпруга ми не живеем заедно от 8 години , той е със психически провери от 2007 година лекуван във Италия , не е давал никога пари за синът ни който във момента е на 16 години.Искам да попитам колко време ще трае процедурата по развода?

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Без да знам подробности няма как да отговоря на въпросът Ви. Колко ще трае процедурата по развод зависи от това в кой съд ще бъде, дали съпругът Ви има известен адрес, дали ще оспорва иска или ще съдейства за развод по взаимно съгласие. Както виждате без тези детайли какъвто и отговор на Ви дам може да бъде абсолютно погрешен.

 14. Димитрова каза:

  Здравейте,
  След прекратяване на отношения на семейни начала преди години, последвани от дела за родителски права над детето и съответно присъждането им от съда на майката, 6 години по-късно поради проявяване на резултатите от така характерното за тези процеси настройване на детето срещу майката, както и последвалото системно подкопаване на авторитета й, бих искала да попитам как би могло юридически да се прехвърлят правата над детето към бащата. Детето е на 12 години и открито предпочита да живее не при майка си. Каква е процедурата и възможна ли е?

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Процедурата се нарича промяна на титуляра на упражняване на родителските права по съдебен ред. Това е един от възможно най-сложните казуси в семейното право и успешният изход на такъв процес зависи и от най-дребната подробност. Особено ако става въпрос за прехвърляне на правата върху бащата.

 15. Маргарита Монева каза:

  Здравейте,адвокат Белев! Моят въпрос е следния-при развод по взаимно съгласие 1-то от две придобити по време на брака жилища се дава на съпругата до навършване на пълнолетие на детето. Другото жилище се поддържа и обитава от съпруга .Со ствеността е и на двамата по 1/2.Дължат ли се разходи за ремонт на покрив или ВиК на общите части от този,който не обитава жилището. Благодаря Ви!

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Естествено, че се дължат, тук не е важно качеството бивш съпруг, а качеството съсобственик.

 16. Жени Огнянова каза:

  Здравейте!Пише Ви студентка на 22год.Водих дело срещу баща си за издръжка ,но го загубих.Имам срок на обжалване 14дни,но не мога да продължа по финансови причини .Осъдена съм да заплатя разходите на баща ми по делото плюс таксите по делото.Адвокатката ми твърдеше ,че делото е много леко и ще спечелим….на 100%.На не стана така той имал да издържа четиричленно семейство с което живеел на семейни начала , а и се изкара безработен и без доходи,безработен…Въпросът ми е какво мога да направя от тук нататък като не мога да продължа нататък поради финансови причини и какво се случва като не мога да платя тези суми на които съм осъдена.Предварително Ви благодаря!

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Изобщо не е трябвало да водите дело за издръжка на студент, при тези обстоятелства. Делата за издръжка на пълнолетни в никакъв случай не са лесни и обикновено студентите по трудния начин разбират, че не всичко, което лети се яде. Едно такова дело се печели трудно и то след внимателно проучване. Вероятно адвокатката Ви е подвела. Моят съвет е да спрете до тук, защото на следваща инстанция също няма да спечелите, а ще увеличите и загубите си. А защо не е трябвало да водите делото при такива условия можете да прочетете в двете ми статии по въпроса:
   1. Защита на ответника по дело за издръжка на пълнолетно дете
   2. Дело за издръжка на студент

 17. Борислава Маркова каза:

  Здравейте,от девет години не сме заедно със съпруга ми,аз отглеждам сама малкия ни син,работя на половин работен ден,защото се грижа за болната ми майка.Съпруга ми не ми помага за детето-нито финансово,нито под друга форма.Бихте ли ми обяснили как да получа развод,ако не мога да наема адвокат,тъй като финансовото състояние не ми го позволява.Благодаря предварително.

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Здравейте,
   съветвам Ви да не си правите експерименти и да се обърнете към адвокат. Нито е толкова скъпо, нито толкова трудно. А и със сигурност използването на услугите на добър бракоразводен адвокат ще се изплати много бързо, само от присъдената Ви издръжка за минало време.

 18. Гергана Димитрова каза:

  Здравейте, имам дете на 2г., делото за родителски права е още висящо. Имам привременни мерки бащата да вижда детето 2 пъти в месеца по 2 часа в мое присъствие. Подложена съм на постоянен тормоз от него. Сега искам да запиша детето на ясла, за да се върна на работа. Бащата ме тормози и ме заплашва че ще ми прави спънки нарочно да не мога да запиша детето на ясла. Нямал да си даде съгласието, ще ходел с детската градина да се разправя, ако го пусна щял от градината да отвлече детето без да знам и тн. След като на мен са присъдени правата по привременни мерки има ли това право? Как да спра този постоянен тормоз?

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   След като вече имате образувано дело за родителски права считам, че този въпрос е резонно да зададете на упълномощения от Вас адвокат, доколкото на същия заплащате възнаграждение, за да разреши и Ви консултира по проблемите, които Ви притесняват.

 19. Марина каза:

  Здравейте, имам сключен брак с мъж, който наскоро придоби жълта книжка за психично болен. При развод има ли вероятност да ме осъдят да му изплащал месечна издръжка?

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   По-скоро не. Все пак зависи и от това кой ще го представлява при развода и какви насрещни претенции ще предяви. Съветвам Ви първа да предприемете стъпки за иницииране на развод на това основание, за да си спестите възможни изненади.

 20. Цанкова каза:

  Здравейте , заведено е дело срещу мен от дядото на моето дете , за режим на свиждане, иск който напрактика аз не оспорвам, имам въжражения , детето не контактува единствено с него защото го настройва срещу сегашния ми съпруг и няколко пъти я бие, в знак на това че тя се съпротивлява, детето се вижда с баба си по бащина линия и братовчедите си най редовно. Въпроса ми към вас е , дали мога сама да се явя в съда, нямам динансовата възможност да платя хонорар на адвоката, не работя, а и биолог и баща не изплаща редовно издръжката си да не кажа вече 5 месеца, до колко това ще бъде в мой плюс и съответно минус

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Ако искате да участвате и изложите възраженията си по начин да бъдат приети от съда Ви трябва адвокат. Иначе няма да успеете да докажете нищо. Това, че бащата не плаща издръжка е без значение за предявения срещу Вас иск.

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: