БЕЗПЛАТНИ ПРАВНИ КОНСУЛТАЦИИ ПО БРАКОРАЗВОДНИ КАЗУСИ

Адвокат развводНа настоящата страница можете да задавате своите въпроси свързани с различни аспекти на бракоразводния процес, разводът по взаимно съгласие, разводът по исков ред, издръжки, домашно насилие и т.н. Моля имайте предвид, че не следва да се злоупотребява с тази функция на сайта и си запазвам правото да не публикувам и да не отговарям на въпроси, за отговорът, на които се налага проучване на документи, предоставени от клиента. Тези действия са от категорията на платените адвокатски услуги и съответно времето ангажирано за проучването и даването на заключение следва да бъде заплатено.

ДЕБЕЛО ПОДЧЕРТАВАМ, ЧЕ НЕ ОТГОВАРЯМ НА ВЪПРОСИ НАПИСАНИ НА „МАЙМУНИЦА“ И ЗАДАДЕНИТЕ В ТАКЪВ ФОРМАТ ПИТАНИЯ ЩЕ БЪДАТ ДИРЕКТНО ИЗТРИВАНИ, БЕЗ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАМ НИ НАЙ-МАЛКО ОТ СЪДЪРЖАНИЕТО ИМ! ПИШЕТЕ НА БЪЛГАРСКИ!

ИМАЙТЕ ПРЕДВИД СЪЩО ТАКА, ЧЕ НЕ ДАВАМ БЕЗПЛАТНИ ПРАВНИ КОНСУЛТАЦИИ ПО ТЕЛЕФОН ИЛИ И-МЕЙЛ. АКО ЖЕЛАЕТЕ ДА МИ СЕ ОБАДИТЕ ПО ТЕЛЕФОН ИЛИ МЕ АНГАЖИРАТЕ С ПИСМЕНА КОНСУЛТАЦИЯ ПО ЕЛЕКТРОННАТА ПОЩА ТОВА СЪГЛАСНО ТАРИФАТА ЗА АДВОКАТСКИТЕ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ ЩЕ ВИ СТРУВА СЪОТВЕТНО 30 ЛЕВА ЗА УСТНА КОНСУЛТАЦИЯ /ДО 20 МИНУТИ/ И 60 ЛЕВА ЗА ПИСМЕНА, ПЛАТИМИ ПО ПОСОЧЕНА ОТ МЕН БАНКОВА СМЕТКА. КОНСУЛТАЦИИТЕ ПО БРАЧНИ И СЕМЕЙНИ КАЗУСИ НА МЯСТО В ОФИСА МИ СЛЕД ПРЕДВАРИТЕЛНА УГОВОРКА СА ПО 60 ЛЕВА НА ЧАС И ГИ ПРЕПОРЪЧВАМ, АКО КАЗУСЪТ ВИ НЕ СЕ ОГРАНИЧАВА ДО 1-2 ВЪПРОСА, А НАЛАГА АНАЛИЗ НА ЦЯЛОСТНА СИТУАЦИЯ.

СЛЕД КАТО ПРЕВОДЪТ БЪДЕ ПОЛУЧЕН МОЖЕТЕ ДА МИ СЕ ОБАДИТЕ ПО ТЕЛЕФОНА /ВКЛЮЧИТЕЛНО И ПО ВАЙБЪР/ ИЛИ ДА МИ ПИШЕТЕ И СЪОТВЕТНО ДА ПОЛУЧИТЕ ОТГОВОР НА ПРАВНИТЕ ВЪПРОСИ СВЪРЗАНИ С БРАКА, РАЗВОДА, ИЗДРЪЖКАТА И РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА. УГОВАРЯНЕТО ЗА ЧАСОВЕ ЗА КОНСУЛТАЦИЯ ДИСТАНЦИОННО ИЛИ НА МЯСТО В ОФИСА И НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ СТАВА НА ТЕЛ. 0876 217 476, ИЛИ НА ЕЛЕКТРОННАТА МИ ПОЩА lazarbelev@gmail.com.

Преди да зададете въпрос моля проверете дали на същият не съм отговорил в някоя от следните статии:

1. ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ КЪМ БРАКОРАЗВОДНИЯ АДВОКАТ – първа част
2. ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ КЪМ БРАКОРАЗВОДНИЯ АДВОКАТ – втора част
3. РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ В СОФИЯ – първа част
4. РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ В СОФИЯ – втора част
5. КОЛКО ПРОДЪЛЖАВА ЕДИН РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ
6. КАКВИ СА РАЗХОДИТЕ ПРИ РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ
7. ВЪЗМОЖЕН ЛИ Е БЪРЗ РАЗВОД В БЪЛГАРИЯ
8. РАЗВОД С ЧУЖДНЕЦ В БЪЛГАРИЯ

1 163 Comments

 1. Анелия каза:

  Здравейте, искам да попитам дали при развод се делят парите от личната сметка, в случая моя лична сметка , открита преди брака, в която ми се превеждат в момента детските надбавки и майчинството и в която от скоро аз си внасям пари (които ми ги дават роднини – помагат ми) често с цел спестяване. Мисълта ми е, че ако тези пари ще се делят аз няма да си ги пестя (държа/внасям) в сметката… Благодаря предварително!

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Здравейте, парите по лични сметки са лична собственост, не са съпружеска имуществена общност и съответно не подлежат на делба в дело за развод.

 2. Вероника каза:

  Здравейте моля ви за съдействие със съпруга ми имаме официален брак в Турция име и дете родено в българия и в момента живеем в Българиа, аз съм български гражданин а той е с двойно гражданство заплашва ме че ще ми вземе родителските права над детето с дело вТурция. Постоянно ми прилага психичен тормоз той в момента е в чужбина но го чака дело в България за оправляване на МТС в състояние на наркотици открити след направени му кръвни тестове. Моля ви пишете ми какви са ми шансовете не изкам да загубя дъщеричката ми Благодаря ви ще чакам отговор от ваша страна

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Здравейте,
   първото което трябва да направите е да регистрирате брака си и в България, да извадите на детето българско удостоверение за раждане и веднага при адвокат без да издавате какви са намеренията Ви. Проблемът Ви е действително сериозен и трябва да се подходи много внимателно, за да получите това, което искате и да не си създадете излишни житейски усложнения.

 3. Елина каза:

  Адвокат Белев, имате ли опит в практиката си с бракоразводни дела на съпрузи живеещи на територията на друга държава извън ЕС? И другият ми въпрос е относно гъвкавостта ви да давате правна консултация по телефон? Благодаря предварително

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Здравейте,
   имам значителна практика с всякакви брачни казуси с чужденци, както в ЕС, така и извън ЕС. Даването на правни консултации от дистанция /по Вайбър или Скайп/ става след превод на сумата от 60 лв. по банковата ми сметка, Western Union или Pay Pal. След като постъпи сумата се разбираме за дата и час за консултацията, който да е удобен и за двете страни.

 4. Даниела Георгиева каза:

  Здравейте! Със съпруга ми сме втори втори брак. От първия си брак/ по взаимно съгласие/ има дете. В съдебното съдебното решение в вписано, че може да вижда детето си всяка първа и трета седмица от месеца+ определени дни от ваканциите и следващия ден след рождения ден на детето. Тази година обаче рождения ден съвпада с третата седмица и майката отказва да даде детето при баща му под предлог, че така пишело в съдебното решение. Моля Ви, помогнете ми!!!

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Здравейте,
   подобни дребни засечки се решават с разговори между възрастни хора и с оглед интереса на детето, а не с адвокат. Поговорете и се опитайте да изгладите разногласията.

 5. Райчева каза:

  Здравейте, адвокат Белев,
  Моето питане е следното:
  Имам брак и дете под 1 година. Семейното жилище и автомобил са на името на майката на съпруга ми. При развод, при положение, че детето си остане при мен, имаме ли право на някаква част от това имущество?

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Здравейте,
   няма как да имате претенции към имущество, което е собственост на трето лице и което както заявявате не съставлява съпружеска имуществена общност. Единствено можете да претендирате ползване на семейното жилище след развода за период от 1 година.

 6. Милена Терзийска каза:

  Здравейте, адвокат Белев, с бащата на детето ми с който живеех на семейна начела имаме решение на съда в моя полза. Правната квалификация на иска е член. 127,ал.1 и чл143 от СК. Родителските права са ми предоставени. Повзаимно решихме кога и как да се вижда с детето +това има и свободен режим на виждане когато той или детето пожелаят, защото живеем в един и същи град. Въпроса ми е. Мога ли например с да отидем на почивка например в държава членка на ЕС без да искам подписа на бащата. Благодаря предварително

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Не, не можете без подписана декларация-съгласие от него.

 7. Вида Христова каза:

  Здравейте, адв. Белев, От 2001год., синът ми, който е роден 1971г. е с тежко психично заболяване и е изцяло на моите грижи и издръжка. С баща му от 1998год. се разделени, а от 2004 год. официално разведени. Няколко пъти, с нотариални покани съм го канила да участва в грижите и издръжката на синът ни, но той отказва, вследствие на което за тези 17 години той неоснователно се обогатява за моя сметка. Само за храна и облекло месечно е плащано между 500-600 лв. (В тази сума не включвам сума за полаганите грижи за болен и необходимия ремонт на жилището и други подобни) Какъв иск за издръжка трябва да се заведе или трябва да водя иск за неоснователно обогатяване? Благодаря предварително!

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   В случая не можете изобщо да претендирате за неоснователно обогатяване. Искът в този случай следва да е за издръжка.

 8. Мария каза:

  Здравейте, годин Белев!
  Моя въпрос е следния:
  С биологичния баща на сина ми не сме разделени, сега ми се налага да замина за чужбина на почивка, но не желая да говоря с този мъж, за разрешение, мога ли да заведа дело и да поискам разрешение от съда! Благодаря предварително 🙂

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Можете да заведете дело, но имайте предвид, че тези дела продължават с години. Така че преглътнете гордостта и омразата си и го направете бързо и лесно с един обикновен разговор.

   • Биляна Стоянова каза:

    Здравейте адвокат Белев. Със съпруга ми имаме брак от една година и дъщеря на 7 месеца. Той има извънбрачна връзка, безработен без доходи – не се грижи финансово за детето по никакъв начин. Често ме подлага на физически и психически тормоз. Какъв е шанса при развод по исков ред да му бъдат отнети родителските права?

    • Адвокат Лазар Белев каза:

     Да бъдат отнети в производството по развод родителските права на бащата в конкретния случай няма как да стане. Предмета на делото за развод е съвсем друг.

 9. Анонимен каза:

  Здравейте адвокат Белев. Искам да ви попитам дали ако нямам доходи ще ми се отнемат родителските права. Детето ми е на 1 година. Все още съм в майчинство.

 10. Ирина каза:

  Здравейте, бих искала да се разведа с ъс съпруга ми, но той изразява категорично нежелание. Ние не живееме заедно, той не ми позволява да взема детето ни. Той си е съгласен да се разведе с мен, ако му оставя детето и ще му плащам издръжка. Какви са ми права в този случай. Аз съм чужденка със статут на постоянно пребиваващ в Р. България.

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Не виждам, какъв точно е проблемът Ви, след като го желаете – развод ще има.

 11. Николай Атанасов каза:

  Здравейте,адвокат белев. Имаме много голям проблем и ще съм ви много благодарен да ни посъветвате нещо.Случая е следния,на брат ми жена му с която нямат брак и живеят на семейни начала ,зарязва бебето си което е на 3 месеца и отива при родителите си,които живеят на 300 километра от нас.Взема със себе си и картата с майчинството. Става вече 20 дни от както я няма.Брат ми беше на работа тя като си замина,дори не му се обади,зарязаго заради друг мъж. Най страшното пък сега е че заплашва да вземе детето си,а тя не полага грижи за него.Детето е на хумана не е на кърма. Брат ми на имунизации на консултации я води,майка ми се грижи за малката също. Можели да я вземе като няма никакви доходи и условия?те живеят в една къща 8 души,никои от тях не работи,а също така те самите са израснали по домове за деца,и тримата и братя са хомосексуалисти! Брат ми работи,аз също и мачкани получава пенсия,имаме всичко необходимо за детето.МОЛЯ ВИ ЗА СЪВЕТ КАКВО МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Отивате при адвокат и водите дело за родителски права. Това е което трябва да направите.

 12. И. Пенева каза:

  Благодаря за отговора,

  И какъв е реда за това – подаване на молба по исков ред ли, т. е както при развод по исков ред само на това основание без да се доказва вина ли?

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Това вече е въпрос, който следва да отправите към Вашия бракоразводен адвокат при консултация, на която да бъдат съобщени всички подробности.

 13. И. Пенева каза:

  Здравейте,

  Бих искала да попитам следното. Със съпруга ми живеем разделени от 1 година след 20 годишен брак, но без да сме разведени. Съгласно нашето законодателство има ли някакъв срок (2, 3 или повече години), след който само на основанието, че сме физически разделени, мога да се разведа?

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Здравейте,
   точен отговор на този въпрос в закона няма. В практиката си на основание продължителна раздяла съм развеждал двойки, които са живели разделени и не са поддържали контакти около 6 месеца. След като имате цяла година разделено живеене то нямате проблем да прекратите брака на това основание.

 14. Йорданка Мариянова каза:

  Здравейте! Имам следният проблем.Разведена съм от десет години с дете на 15 и в момента имам ново семейство в Италия.Синът ми от брака живее с мен от две години .баща му никога не го потърси за тези 10 години като изпраща дължимата издръжка.Налага се обаче да подновая червеният паспорт на детето и ми трябва или неговият подпис или пълномощно на мое име.Позвъних и му обясних и той каза да, следкоето като ми вдига повече нито ми е направил необходимият документ. Въпросът ми е от тук на татък какво правя? Мога ли да го заставя по някакъв начин да ми издаде документа?

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Здравейте,
   във Вашия случай правилният подход е „со кротце и со благо“. Тръгнете ли с рогата ще си усложните живота неимоверно. И по конкретно – не, не можете да го заставите. Всеки опит за „заставяне“ може да доведе до това той да Ви откаже изобщо всякакво съдействие, а поне още 3 години ще се нуждаете от такова.

 15. Албена Герова каза:

  Искам развод ,живеем в мое лично жилище имаме и брачен договор специално за жилището ми в което живеем .Имам желание веднага да напусне съпругът ми без да чакам сроковете по закон.

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Обадете ми се за насрочване на дата и час за консултация, донесете ми документите и ще видим това, което желаете в какви срокове може да бъде изпълнено.

 16. Северин каза:

  Здр те искам да попитам женами избяга стана платено момиче в испания въпреки това ме усъди за издрашки а имам самнение че детето не е мое ако днк теста излезе и съм прав могали да я усадя

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Обърнете се към адвокат, въпросите на бащинството, родителските права и издръжката не са от естество, да получите помощ за тях по интернет. С казусът ви трябва подробно да се запознае опитен адвокат, за да може да Ви посъветва правилно как да постъпите.

 17. Ангелина каза:

  Здравейте адвокат Белев!
  Отчаяно имам нужда от вашия съвет по следния казус:
  Имам две деца от два различни брака,който живеят с мен и правата по отглеждането им са присъдени на мен.Март месец догодина ми предстои брак с американски гражданин и искаме и двамата децата мо да живеят с нас там.Проблема е ,че бащата на едното от децата ми,с който не сме в добри отношения категорично отказва да подпише декларация за детето да напусне държавата.
  Моля ви кажете ми възможно ли е да заминем всички заедно когато получим зелените карти за мен и децата или нямам шанс,да бъда с децата си ако родителя или в най лошия случай откажат да подпишат такъв документ.
  Означава ли,установявайки се да живея в чужбина няма как да имам право да взема децата си при мен,ако липсва съгласие от тяхна страна.
  Много ще съм благодарна да ми дадете съвет от къде да започна да туширам всичко преди да настъпи момента в който трябва да замина а имам време още тук.
  Не знам какво да сторя,чуствам се безсилна

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Уважаема госпожо,
   проблемът Ви е от такова естество, че категорично изключва търсенето на помощ по интернет. Свържете се с адвокат, разкажете му цялата история с обсъдете възможните варианти за излизане от ситуацията. Имайте предвид, че в подобна ситуация подхосът „с рогата“ е възможно най-краен и нежелателен вариант.

   • Ангелина каза:

    Благодаря сърдечно за съвета Ви!
    Желая от Вас ако е възможно евентуални контакти да ми предоставите,ако се наложи да ангажираме адвокат да мога да Ви открия в реално време при нужда.

 18. Lil каза:

  Здравейте! Искам да попитам при развод по исков ред какво се случва с пари за ремонт, които съм платила, но фактурите са на името на мъжъ ми?

 19. Росица Аптулова каза:

  Здравейте, адвокат Белев. Благодаря предварително за отделеното време. Въпроса ми е следния : със съпруга ми имаме сключен брак през август месец тази година, живеем в общо жилище, което се води и на името на двама ни, придобито е май месец т.г.. Септември месец ни се роди дъщеричка и няколко дена след това мъжа ми беше задържан и в момента е в следствения арест на спец съда. Ако се стигне до осъждане възможно ли е да ни бъде отнето жилището, той има и други жилища на негово име, а аз не ?

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Ако не предприемете необходимите действия веднага е напълно възможно и това да се случи.

 20. Бойко каза:

  Как може да си наема служебен адвокат във връзка с дело за издръжка

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Като докажете, че сте социално слаб и се нуждаете от такава безплатна правна помощ. Тогава съда ще Ви назначи служебен защитник.

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: