БЕЗПЛАТНИ ПРАВНИ КОНСУЛТАЦИИ ПО БРАКОРАЗВОДНИ КАЗУСИ

Адвокат развводНа настоящата страница можете да задавате своите въпроси свързани с различни аспекти на бракоразводния процес, разводът по взаимно съгласие, разводът по исков ред, издръжки, домашно насилие и т.н. Моля имайте предвид, че не следва да се злоупотребява с тази функция на сайта и си запазвам правото да не публикувам и да не отговарям на въпроси, за отговорът, на които се налага проучване на документи, предоставени от клиента. Тези действия са от категорията на платените адвокатски услуги и съответно времето ангажирано за проучването и даването на заключение следва да бъде заплатено.

ДЕБЕЛО ПОДЧЕРТАВАМ, ЧЕ НЕ ОТГОВАРЯМ НА ВЪПРОСИ НАПИСАНИ НА „МАЙМУНИЦА“ И ЗАДАДЕНИТЕ В ТАКЪВ ФОРМАТ ПИТАНИЯ ЩЕ БЪДАТ ДИРЕКТНО ИЗТРИВАНИ, БЕЗ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАМ НИ НАЙ-МАЛКО ОТ СЪДЪРЖАНИЕТО ИМ! ПИШЕТЕ НА БЪЛГАРСКИ!

ИМАЙТЕ ПРЕДВИД СЪЩО ТАКА, ЧЕ НЕ ДАВАМ БЕЗПЛАТНИ ПРАВНИ КОНСУЛТАЦИИ ПО ТЕЛЕФОН ИЛИ И-МЕЙЛ. АКО ЖЕЛАЕТЕ ДА МИ СЕ ОБАДИТЕ ПО ТЕЛЕФОН ИЛИ МЕ АНГАЖИРАТЕ С ПИСМЕНА КОНСУЛТАЦИЯ ПО ЕЛЕКТРОННАТА ПОЩА ТОВА СЪГЛАСНО ТАРИФАТА ЗА АДВОКАТСКИТЕ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ ЩЕ ВИ СТРУВА СЪОТВЕТНО 30 ЛЕВА ЗА УСТНА КОНСУЛТАЦИЯ /ДО 20 МИНУТИ/ И 60 ЛЕВА ЗА ПИСМЕНА, ПЛАТИМИ ПО ПОСОЧЕНА ОТ МЕН БАНКОВА СМЕТКА. КОНСУЛТАЦИИТЕ ПО БРАЧНИ И СЕМЕЙНИ КАЗУСИ НА МЯСТО В ОФИСА МИ СЛЕД ПРЕДВАРИТЕЛНА УГОВОРКА СА ПО 60 ЛЕВА НА ЧАС И ГИ ПРЕПОРЪЧВАМ, АКО КАЗУСЪТ ВИ НЕ СЕ ОГРАНИЧАВА ДО 1-2 ВЪПРОСА, А НАЛАГА АНАЛИЗ НА ЦЯЛОСТНА СИТУАЦИЯ.

СЛЕД КАТО ПРЕВОДЪТ БЪДЕ ПОЛУЧЕН МОЖЕТЕ ДА МИ СЕ ОБАДИТЕ ПО ТЕЛЕФОНА /ВКЛЮЧИТЕЛНО И ПО ВАЙБЪР/ ИЛИ ДА МИ ПИШЕТЕ И СЪОТВЕТНО ДА ПОЛУЧИТЕ ОТГОВОР НА ПРАВНИТЕ ВЪПРОСИ СВЪРЗАНИ С БРАКА, РАЗВОДА, ИЗДРЪЖКАТА И РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА. УГОВАРЯНЕТО ЗА ЧАСОВЕ ЗА КОНСУЛТАЦИЯ ДИСТАНЦИОННО ИЛИ НА МЯСТО В ОФИСА И НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ СТАВА НА ТЕЛ. 0876 217 476, ИЛИ НА ЕЛЕКТРОННАТА МИ ПОЩА lazarbelev@gmail.com.

Преди да зададете въпрос моля проверете дали на същият не съм отговорил в някоя от следните статии:

1. ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ КЪМ БРАКОРАЗВОДНИЯ АДВОКАТ – първа част
2. ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ КЪМ БРАКОРАЗВОДНИЯ АДВОКАТ – втора част
3. РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ В СОФИЯ – първа част
4. РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ В СОФИЯ – втора част
5. КОЛКО ПРОДЪЛЖАВА ЕДИН РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ
6. КАКВИ СА РАЗХОДИТЕ ПРИ РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ
7. ВЪЗМОЖЕН ЛИ Е БЪРЗ РАЗВОД В БЪЛГАРИЯ
8. РАЗВОД С ЧУЖДНЕЦ В БЪЛГАРИЯ

1 163 Comments

 1. ЛИЛИЯ КОСТАДИНОВА каза:

  Здравейте ,адвакат ,Белев!
  Искам да Ви попитам можели със съпруга ми да се разведем по взаимно съгласие без адвокат! Сомо като втесем в съда молба и споразомение и какточно става процедурата? Ние няма какво да делим имаме дете над 18 години!Съпругът ми живеедоста време в Лондон а ние от години не живеем заедно! И другия ми въпрос е че той има кредитна карта която не е обслужвал и в регистрите на Б Н Б и аз изизам като лош кредитоискател, въпреки че аз разбрах за тази карта преди няколко дни !След развода отпада ли от мен гежеста на кредитнята му карта защото даколкото разбрах той няма никакво намерение да я плаща, но аз работя на заплата и се страхувам от запор.Благодаря ,Ви предварително!

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Така както изнасяте фактите, не мисля, че ще можете да се разведете без адвокатска помощ. Още повече аз самият лично не одобрявам подобни самоинициативи, но пък всеки е свободен сам да си троши главата. Относно справката от ЦКР, разводът няма да изчисти кредитната Ви история.

 2. Станимира каза:

  Здравейте,разведена съм от един месец.Правата на децата са присъдени на мен.Въпроса ми е мога ли да изведа децата извън страната без съгласието на бившият ми съпруг?

 3. иван каза:

  Здравейте,
  мъж и жена разведени от година по взаимно съгласие. Детето (вече на 5г) е от понеделник до петък при майката, а от петък до неделя при таткото, по споразумението. Те живеят в един и същ град и бащата го вижда всеки ден с добрата воля на майката, докато тя не започва да ограничава срещите им. Бащата трябва да плаща по 120 лева месечна издръжка, но не му е предоставена сметка, на която да превежда парите с мотива „не искам твоите пари“. Бащата се опасява, че ако използва бракоразводното решение да вижда детето, майката може да използва в своя защита невнасянето на издръжка и дори да се стигне до осъдителна присъда за бащата. Ако се стигне до съд заради неплатена издръжка ще бъдат ли приети мотивите на бащата, че не е получил банкова сметка, на която да превежда въпросната сума. Предварително благодаря за съвета.

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Не, няма да бъдат приети мотивите му, доколкото същият е могъл да изпълни задължението си и чрез пощенски запис, паричен превод по Еконт или друг начин. Ако иска да е изряден да внесе всички дължими издръжки по някой от изброените начини и да води дело за режим на лични отношения.

 4. Eli каза:

  Здр при нас нещата стоят така имаме сключен брак след като дълго време съпругът ми ме унижаваше обиждаше и диктуваше стриктно какво да да правя реши и стана тираджия за съжаление е истина и факт че му изневерих следваха сцени заплахи но въпреки всичко аз се отказах от аферата заради децата след 2 месеца опити от моя страна да оправя нещата той реши да си намери любовница сега твърди че е влюбен в нея но при евентуален развод децата щели да останат с него какво бихте ме посъветвали да правя той се държи агресивно в случайте който говорим за развод по взаймно съгласие в който децата остават при мен иазсе прибирампри мЙка ми благодаря предварително

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Здравейте,
   проблемът Ви не може да бъде решен с въпроси по интернет. Свържете се за помощ със специализиран бракоразводен адвокат, където казусът да бъде разгледан детайлно и да се предложат варианти за действие.

 5. Иван Петров каза:

  Здравейте адвокат Белев,Осъден съм да плащам издръжка на сина ми в размер на 100 лв,но реално давам 390 лв,които се струват малко на бившата ми съпруга.Мога ли да заведа дело за увеличаване на издръжката , за да знам ,че няма как да ми иска повече ? Мога ли и да поискам промяна на режима на свиждане с детето , тъй като тя не го спазва ?

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Господине, по каква логика Вие сам ще инициирате дело за увеличаване на издръжката. Плащайте си по банков път сумите и не си усложнявайте живота с глупости. Като сумите са такива, каквито казвате госпожата няма да има основание да води срещу вас дело за увеличаване на издръжката. Относно промяната на режима на лични отношения с детето, това е отделен въпрос изискващ задълбочено проучване на обстоятелствата преди да се даде отговор.

 6. Цветанка Василева каза:

  Здравейте адвокат Белев,
  Разведена съм от 12август 2014 по вина на съпруга ми. Бившият ми съпруг е чужденец, от сключването на брака, до разтрогването му живяхме в чужбина. Преди развода уредихме по-между си имужествената собственост, без това да е посочено в съдебното решение.
  Възможно ли е бившият ми съпруг да предяви иск към дарено от родителите ми имущество в България преди брака, което / имущество/ по време на брака е надстроявано от родителите ми и с нов нотарялен акт с дата по време на брака, в който е писано само моето име? Какъв е законния срок, ако има такъв, за предявяване на иск? Мога ли да продам този имот без негово съгласие?
  Предварително Ви благодаря за отделеното време!

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Не мога да отговоря на този въпрос докато не ми бъдат представени съответните документи.

 7. Галя каза:

  Здравейте господин Белев. В момента чакам насрочване на дело за развод.Съпруга ми е подал иск. Не сме се разделяли ставаме и лягаме в едно легло. И изведнъж на работното ми място получавам иска,в който ме обвиняват че 5 години съм имала извън брачна връзка. (Измислена) Съпруга ми каза че лично той ме е видял с друг мъж (което не е вярно) и не е реагирал нарочно, за да ме искарал морално пропаднала. Каза ми че е пратил човел да ме следи и са ме видели,но това не е вярно, защото аз нямам извън Брана връзка. Посочил е свидетели, които са негови проятели,и ще излъжат. Възможно ли е да ми отнемат правата след лъжите на свидетелите му.

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Госпожо,
   потърсете бракоразводен адвокат веднага, за да организирате защитата си. Друг съвет в такава сложна ситуация не мога да Ви дам.

 8. Петкова каза:

  Здравейте, ще бъда кратка.Съпругът ми не живее заедно с мен и двете ни деца от около 6 години.Апартамента в който отглеждам децата – на 14 и 17 години е негова лична собственост от преди брака.Въпросът ми е при развод имам ли право на регресен иск за издръжка за времето преди развода в което той не е полагал грижа за децата под каквато и да било форма – нито финансова, нито каквато и да било друга.Мога ли да имам някакви претенции с оглед безотговорното му отношение към семейството?Предварително благодаря за отделеното време и внимание.

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Здравейте, можете да претендирате издръжка за една година назад, считано от датата на подаване на исковата молба.

 9. И.Лазарова каза:

  Имам въпрос,относно родителските права.След дело за такива преди пет години аз получих такива,а бащата на дете бе осъден да плаща издръжка в размер на 100лв.Сега обаче,или по точно в последните две години ,той почти не го взема,а аз се боря с пубер качващ ми се на главата.Малкия не иска да ходи при тате ,а тате като.чуе това в редките моменти на телефонни разговори се съгласява.Меб обаче това ме побърква,и взех решение,в моя полза ,а вярвам и тяхна ,макар и не удобно.Искам да прехвърля топкта на татакото,аз съм готова да му плащам 100лв.и грижата за детето да е до тук.Има ли законов начин по който да се случи това?Извинявам се за грешките,вълнувам се,и благодаря за отговпра предварително. И.Лазарова

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Не, няма такава законна процедура, ако бащата не иска родителските права Вие да му ги прехвърлите.

 10. lili каза:

  Здравейте Адвокат Белев. Аз и бащата на детето ми сме разделени от няколко месеца, живеем в Англия, той е румънец,детето живее с мен, нямаме брак с бащата,но е признато. Скоро ще си идвам в България и мисля да подам документи да сме наясно кога и как да идва бащата да вижда детето. Аз не лишавам детето си от баща,но просто се наслушах на заплахи да ми го отнеме и имам съмнения,че догодина той ще заведе дело в Румъния. Въпросът ми е след като всички живеем в Англия,мога ли да заведа дело в България за родителски права (не да лишавам бащата да го вижда) а просто да се знае легално с документ кой е главния родител който се грижи за детето и да може детето да ходи с приспиване 1 път на седмицата при баща си. По взаимно съгласие не става понеже с него човек не може да се разбере.

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Здравейте,
   според правилата на международната подсъдност компетентен да разгледа дело за родителски права и родителски отговорности е съдът на държавата, в която детето има местоживеене. В този случай това е съдът във Великобритания. Завеждането на дело на друго място макар и възможно носи доста рискове и аз не бих Ви го препоръчал. За да си спестите изненади Ви съветвам незабавно за образувате дело във Великобритания.

 11. Миглена Драготинова каза:

  Здравейте адвокат Лазаров,

  Имам желание да наема адвокат за развод и раздяла на имуществото по исков ред предвид следната аситуация:
  1. Съпрузи – нямат общи деца от брака, брака сключен, когато той е на 50г, тя на 40г
  2. Съпруг – възрастен вече, придобива по време на брака ведомствено жилище в Пловдив със средства предоставени му от родителите му;
  Същия съпруг има уговорка с родителите си, които имат две къщи – една в Пловдив и една в Родопите след смъртта им да оставят къщата в Пловдив на брат му /живеещ извън Бг/, а къщата в Родопите на него, поради даване на средства за закупуване на апартамента в Пловдив. След смъртта на единия родител, съпругата на сина /посочена в т.1/ урежда чрез нейна приятелка адвокат да направят уреждане на отношенията между майката и двамата сина и прави пълномощно на брата, който е уведомен, че ще получи от брат си неговия дял от къщата в Пловдив, а той ще даде своя дял на брат си в къщата в Родопите, но без да са запознати и двамата братя тя урежда това чрез заплащане на средства помежду им и автоматично тя става съсобственик на къщата в Родопите, като междувременно съпругът и си декларира къщата само на свое име /1998г/ и до сега той плаща данъци и се води на негово име и той не знае, че не е само негова;
  3. По време на брака той придобива и имот на морето пак с пари от родителите си, което успява пак с активната дейност на съпругата си да прехвърли на нейния син;
  5. Междувременнно тя организира подписването на ежим на СИО /не съм запозната какво има в него, трябва да се вземе от нотариус/;
  5. След настъпване на неговата старост тя решава да се отърве от него, като го изпраща да си живее сам в неговия апартамент, а тя остава да живее в нейна наследствена къща от родителите си, като той съсипан от изоставянето изпада в психически срив, тя започва да му дава лекарства за „успокояване“ на психиката и след три години тормоз решава, че ще го вкара в старчески дом, като той вече не е много адекватен и му обяснява, че ще го остави на почивка за известно време, а междувременно приятел на синът и ще наеме жилището да поживее под наем, за което му дава да подпише договор за наем /но договора се оказва за продажба и то от 2104г/, той естествено не е разбрал и подписва договора, защото цял живот и се е доверявал.
  6. Докато той вкаран в старчески дом, без уведомление до децата и близките му, съдружник на синът във фирма, в която и тя е член на борда на директорите подава искова молба за обявявяне на предварителен договор за продажба от 2014 за окончателен по чл.19 от ЗЗД.

  Въпросът ми е, вие как виждате това положение, бихте ли се наели с делото, мислите ли, че може да се справите да се разведат двамата, като представлявате съпругът и да успеем да си получи той обратно наследствената къща в Родопите и евентуално доказване покупката на ведомственото жилище с пари от родителите и спирането на производството на подправения договор за продажба на единственото му жилище /това тук, предполагам не е във Вашите възможностти и предмет на друго дело, но доколкото са свързани има ли шанс да се оспори и установи, че неговия принос е 100% – не разполагаме с документи, н ов договора има цитирана вносна бележка от ДСК и може да се изиска от там/, а и свидетели също има и за двете неща.
  Ако считате, че може да се справите с такова дело ще направя връзка с Вас. Благодаря предварително

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Здравейте,
   да се ангажирам с подобен казус мога, но да се произнеса по него без да съм запознат с цялата документация би било непростим непрофесионализъм от моя страна.

 12. Саня каза:

  Здравейте г-н Белев, искам да ви задам следния въпрос. С мъжа ми сме разведени от скоро,по взаимно съгласие,родителските права са мои,имаме дете на 3г. и половина.Живеем във Варна,но скоро възнамерявам с детето да замина да живея и работя в София,съобщих го на бащата и от този момент постоянно получавам заплахи че ако го направя ще ме съди и твърди че нямам право да замина с детето защото той няма да може да го вижда.Според вас има ли от какво да се притеснявам,аз смятам че в рамките на България мога да живея където намеря за добре с детето и в крайна сметка аз не го спирам да я вижда,ако иска да пътува всяка първа и трета събота и неделя от месеца до София. Аз и до сега не съм го спирала,той вижда детето както е по споразумението дори и по често,винаги когато пожелае. Благодаря Ви!

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Здравейте,
   няма проблем детето Ви да пътува с Вас, където прецените, щом в съдебното решение е определено местоживеене на детето при майката.

 13. Адриан каза:

  Здравейте, през 1976 г. вуйчо ми се жени за сръбкиня, с която заминават да живеят в Сърбия (Белград). Малко след това той се връща в България (сам), а през 1982 г. получава чрез адвокат Решение за развод от Съда в Белград. Оказва се, че съпругата му е подала молба за развод в Съда в Белград, която е била уважена, тъй като бракът не е бил консумиран. Към момента вуйчо ми не разполага с това бракоразводно решение (загубил го е). Въпросът му е: как би могъл да се снабди с него? Благодаря!

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Много просто – като отиде в съда в Белград и си го поиска.

 14. Анонимен каза:

  Збравейте,Г-н Белев.Със сапругата ми живеем в Германия от почти 4 години.Сключихме брак през 2015 г тукв Германия.Синът ни също е рудено тук в Германия и е на 2,5 г.Ншата връзка е изчерпана по редица грешки (изневяра от нейна страна,което е най-важното за мен) и аз искам да се прибера в България с детето и да подам молба за развот в България но сапругата ми твърди че е направила забрана за детето да напуска Германия под преттекст,че един вид ще го отвлека от нея.Вярно ли е това?Възможно ли да е истина?Има ли вероятност ако си тръгна с него след това да повдигне обвининие към мен и да изиска детето да се върне в Германия? Благодаря ви

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Здравейте,
   тези въпроси следва да бъдат отправени към немски адвокат по семейно право, доколкото ситуацията се развива в Германия и съгласно принципите на правото на ЕС, компетентни по евентуален спор между Вас свързан с прекратяването на брака и родителските права ще бъдат немските съдилища.

 15. Мария каза:

  Здравейте искам да попитам дали може бащата на детето ми с който сме нямали брак но сме живеели заедно и ми е посягал не ведньж и в момента даже след като аз си тръгнах с помощта на полиция заради усложнения може ли да направи така че да ме раздели с детето ми което е на 3 месеца и не е признато от него .

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   При това положение той няма права, за да иска спазването им.

 16. Irina84 каза:

  Здравейте,
  Имам дете на 6 години, припознато от бащата. С бащата нямаме брак, живеем заедно в жилище собственост на бащата. Бащата има и друг апартамент в същия град, останал му по наследство. При раздяла и ако родителските права бъдат присъдени на мен, има ли вариант при който аз и детето оставаме да живеем в апартамента на бащата, където сме били досега? (детската градина и работата ми е наблизо и т.н.). Аз самата нямам собствено жилище.

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Можете да продължите да живеете в същото жилище след раздялата само ако бащата го позволи. При съпружеско съжителство апартамента, в който в момента живеете няма характер на семейно жилище и вие няма как да имате претенции към ползването му.

 17. ЙОРДАНКА ВЕНЕВА каза:

  Здравейте, адвокат Белев! Искам да попитам , при разделени родители, бащата има ли задължение да взима детето при себе си? Има ли изобщо някакви задължения ?

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Бащата има много задължения, но това да вижда детето е негово право, а не задължение и като такова същия решава дали да го упражнява или не.

 18. Крис каза:

  Здравейте, адвокат Белев!

  Аз и съпругата ми в момента живеем в София. Тя е бременна в 9-ти месец. Сключихме граждански брак на 5-ти септември тази година. Днес беше в полицията да си извади нова лична карта с новата фамилия. Оказа се, че преди време е била свидетел на нещо и сега й казват, че трябва да се яви отново като свидетел за въпросният казус, но в Пловдив, където е живяла тогава. Полицаите от София са обяснили на инспекторката, че във всеки един момент може да роди, тъй като тя бе изписана и от болница преди 1 ден, къдет бе приета за задържане на бебето, но инспектрката казала, че не я интересува и ако не се яви, са щяли с патрулка да я задържат. Въпросът ми е, какво можем да направим в този случай? Има ли някаква защита за бременни в такива ситуации и можем ли да отложим въпросната призовка, поне докато роди? Благодаря Ви предварително за информацията!

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   При подобна ситуация не се пише в интернет, а се ходи директно при адвокат.

 19. Snejana каза:

  Много се извинявам но искам да питам може ли без съгласието на единия родител да си изведа детето намирам се в Германия бащата е поляк а аз българка

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Въпросът е зададен неясно. Нито се разбира от къде ще го изведете и къде ще го заведете, нито какво е гражданството на детето.

 20. Амелия каза:

  Здравейте,

  имам дъщеря родена от съвместно съжителство през 2012 година.Детето е припознато от биологичния баща.През 2013 година когато детето навърши 1 година последва раздяла между мен и биологичния баща заради упражняван физически и психически тормоз и алкохолизъм / нямам извадено медицинско свидетелство по тези случаи/.След раздялата последва психологически тормоз за прекратяване на делото за родителски права , което бях започнала , главно заради нежелание за изплащане на издръжка , и поради тези причини и от страх се принудих да прекратя заведения иск.Съответно нямам решение и постановление от съда за родителски права.Биологичният баща живее в друг град от датата на раздялата.През 2014 година има 1 среща с детето , телефонни разговори с детето също са рядкост , главно поради факта , че той изявява желание за комуникация не толкова с детето колкото с мен или поради факта , че позваняванията му са в малките часове на нощта в нетрезво състояние.Имам 2 протокола от полицията през 2014 година за обезпокояване и вандалство в малките часове на нощта в пияно състояние пред моето жилище , жалба по случаите нямам.По същество към днешна дата – 4 години след раздялата , съответният не е полагал никакви грижи за детето , нито финансово е помагал за отглеждането му , не се е интересувал за физическото , здравословното или психическото развитие и състояние на детето .След раздялата с биологичния баща живеем на семейни начала с друг човек , които се грижи , възпитава и издържа детето редом с мен.Предполагам , че заради ранната възраст на която беше детето и заради полаганите грижи и отглеждане от негова страна , то го приема за свой баща.Запознато е с факта , че има биологичен такъв , но не го приема като част от семейството , нито го познава , не предявява желание да се вижда и контактува с него.От своя страна биологичният баща се чувства засегнат от този факт и предявява претенции , че е баща , въпреки че не желае и отказва по всякакъв начин да заплаща финансова издръжка и да се грижи за детето.Отказва осиновяване от мен и настоящия ми партньор , отказва отказ от родителски права , отказва и дело за родителски права с начисляване на издръжка.Аз имам притеснения при започване на дело за родителски права от определяните от съда дни , в които той има право да взема мисля по закон детето / както споменах той е от друг град / .Твърдя и мисля , че бих могла да докажа , че той е зависим към алкохол , психически лабилен със склонност към самонараняване ( 2 опита за самоубийство ) и агресивен след употреба на алкохол , което за мен е застрашаващо за детето.Моля , посъветвайте ме в дадената ситуация как бих могла да постъпя , на първо място ,за да защитя и предпазя детето си. Лично аз бих желала да водя дело за лишаване от родителски права или за осиновяване на детето от сегашния ми партньор , който то счита за свой баща, но се притеснявам , че спрямо българското законодателство това граничи с невъзможното , както и от сериозен отпор от страна на биологичния баща – под отпор визирам заплахи и евентуално физическо посегателство върху мен или детето.Искрено моля за съвет.Благодаря Ви предварително!

  • Адвокат Лазар Белев каза:

   Здравейте,
   проблемът ви е прекалено сложен и с много неизяснени моменти, за да се даде какъвто и да е съвет. Без да се изчистят и най-малките детайли всякакъв съвет би донесъл по-скоро вреда. Препоръчвам Ви да потърсите специализирана адвокатска помощ.

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: